20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 31 Mart 2013 22:03

Rezultati košarkaškog prvenstva

 

Prikupljeni su podaci i utvrđen poredak kvalifikacija za pionire i juniore Sistema "A" za polufinalne turnire državnog Prvenstva pod okriljem Košarkaškog saveza BiH. Sve utakmice su odigrane u gradskoj Areni Zenica. Ukupno je odigrano 22 utakmice. U subotu 30.03.2013. utakmice su se igrale na tri terena istovremeno, a u nedjelju 31.03.2013. su utakmice igrane na centralnom terenu.

 

 

ZAVRŠENO FEDERALNO PRVENSTVO U KOŠARCI. SARAJEVSKI KK SPARS I TUZLANSKA OKK SLOBODA POBJEDNICI.

 

Proteklog vikenda, 30.i 31. marta 2013.god. u zeničkoj gradskoj Areni održana je završnica federalnog juniorskog i ponirskog prvenstva u košarci za muškarce, sistem A. U oba dana odigrane su 22 utakmice. Pobjednici su juniori KK Spars-Sarajevo i pioniri OKK Sloboda iz Tuzle.

 

Prvog dana kvalifikacija, juniori OKK Čelik osvojili su prvo mjesto u grupi A sa dvije pobjede (protiv KK Koš-Sarajevo 68:59 i jablaničke Turbine 85:67). Pioniri  OKK Čelik su zabilježili jednu pobjedu (protiv Bihaća 80:30) i jedan poraz od KK Spars (32:77). Pobjednici grupa, među kojima su i juniori OKK Čelik, stekli su pravo učešća na polufinalnim turnirima državnog prvenstva na nivou KS BiH, kao predstavnici takmičenja iz sistema A. Pobjednici grupa kod juniora su: OKK Čelik-Zenica (grupa A), KK Konjic (grupa B) i KK Spars-Sarajevo (grupa C). Kod pionira, pobjednici grupa su: KKGradina-Tešanj (grupa A), Spars-Sarajevo (grupa B) i OKK Sloboda-Tuzla (grupa C).

 

Drugog dana, pobjednici grupa su igrali utakmice za plasman od prvog do trećeg mjesta u Federaciji.

Igralo se na centralnom terenu zeničke gradske Arene.

 

REZULTATI UTAKMICA ZA PLASMAN (nedjelja, 31. mart 2013.god.)- JUNIORI:

ČELIK – KONJIC  78:63

KONJIC – SPARS (SA)  71:124

 

SPARS (SA) – ČELIK  92:58 (27:16), (26:20), (28:7), (11:15); Gledalaca oko 200;

Najefikasniji kod Čelika: Kenan Arnaut (19) i Ahmed Malkoć (13) poena.

Najefikasniji kod Sparsa: Šalić (35) i Nikolič (17) poena.

 

Sastav juniora OKK Čelik: Begagić Mirza, Arnaut Kenan, Malkoč Ahmed, Huseinbašić Maid, Ibrahimkadić Almin, Spahić Ermin, Kulalić Vedran, Kadrić Damir, Mujić Muhamed, Đukić Dejan, Ombašić Adin, Durmić Esnaf - cap-, Durmo Ibrahim, Stefan Britvar, Alić Dino (pojačanje iz KK Nets). Trener: Kenan Kaknjo; pomočni trener: Ahmed Muminović.

 

Pobjednik u juniorskoj konkurenciji je KK Spars iz Sarajeva. Drugo mjesto osvojili su juniori OKK Čelik, dok su treći juniori KK Konjic. Kao sto smo objavili ove tri ekipe stekle su pravo učešća na polufinalnim turnirima državnog prvenstva na nivou KS BiH, kao predstavnici takmičenja iz sistema A.

 

REZULTATI UTAKMICA ZA PLASMAN (nedjelja, 31. mart 2013.god.)-PIONIRI:

GRADINA (Tešanj)– SPARS (SA)  43:78

SPARS (SA) – SLOBODA (TUZLA)  70:76

SLOBODA (Tuzla) – GRADINA (Tešanj)  77:54

 

Pobjednik u pionirskoj konkurenciji je OKK Sloboda iz Tuzle. Drugo mjesto osvojili su pioniri KK Spars-Sarajevo, dok su treći pioniri KK Gradina iz Tešnja. Kao sto smo objavili i ove tri ekipe stekle su pravo učešća na polufinalnim turnirima državnog prvenstva na nivou KS BiH, kao predstavnici takmičenja iz sistema A.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

 

TABELE  nam je dostavio KS ZENICA

arenadp1