Printaj ovu stranu
nedjelja, 31 Mart 2013 00:12

Uspjeh Netsa u Fojnici

 

USPJEH KOŠARKAŠA KK NETS IZ ZENICE. KK NETS POBJEDNIK 1. INTERNACIONALNOG TURNIRA U FOJNICI.


Na turniru u Fojnici učešće je uzela kadetska ekipa, tj. uzrast 1997./1998. godište. Evo spiska igrača KK Nets:

Arnaut Naretana (cap.), Fermić Amel, Vukadinović Antonio, Porča Harun, Preljević Faris, Fajković Kenan, Marić Filip, Bajramović Harun, Škaljo Admir, Kosovac Amel, Dervišević Adnan i Delić Haris.

 

Učesnici turnira: KK Star – Fojnica, KK Promo – Donji Vakuf, KK Torros Damstadt (Njemačka), KK Nets- Zenica.

Rezultati na turniru:

Nets - Promo 69:59 

Star – Torros Damstadt 79:69

Finale:

Nets – Star 83:51

 

Pored ovog uspjeha, da usput istaknemo da su se kadeti KK Nets plasirali na državno prvenstvo kao prvoplasirana ekipa sa skorom od 18 pobjeda i bez ijednog poraza.

U klubu se nadaju da će grad prepoznati rezultate koje postižu ovi mladi momci i omogučiti im da i oni organizuju završnicu turnira u svom gradu, Zenici, kao što je to uradio i OKK Čelik ovog vikenda (30.i 31. marta 2013.god.).

 

Iz kluba još ističu, da su izašli u susret OKK Čelik i za završnicu turnira, koji se igra ovog vikenda u Zenici, posudili svoja tri igrača, kako bi OKK Čelik postigao što bolje rezultate. Za juniore je nastupio Alić Dino, jedan od najboljih igrača A-2 lige, dok su pionirima OKK Čelik ustupili Omić Ahmeda i Zejnirović Ajdina.

 

TAKOĐE, IZ KLUBA POZIVAJU SVE NAVIJAČE DA DOĐU DANAS, 31. MARTA, U GRADSKU ARENU, U 20:30 SATI, I PODRŽE KK NETS U PRETPOSLJEDNJOJ UTAKMICI A-2 LIGE, GRUPA SJEVER , U SEZONI 2012/2013, PROTIV EKIPE GRADINE IZ TEŠNJA.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)