28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Mart 2013 22:18

Čelik domaćin prvenstva

 

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), danas je održana konferencija za medije. Povod za press je  organizacija i odigravanje Federalnog prvenstva za juniore i pionire u košarci.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, sportski direktor i trener u OKK Čelik, Kenan Kaknjo, trener juniorske ekipe, Ahmed Muminović, trener pionirske ekipe, te košarkaši OKK Čelik, Almin Ibrahimkadić iz juniorskog tima i Amar Brkić iz pionirskog tima.

 

Sportski direktor Hodžić je ukratko najavio da je OKK Čelik dobio domaćinstvo i organizaciju za odigravanje Federalnog prvenstva za juniore i pionire u košarci, koje će se održati u Zenici u gradskoj Areni u dane vikenda, 30. i 31. marta 2013. godine. Organizator prvenstava je košarkaški savez Tuzla, a domaćin i tehnički organizator je OKK Čelik Zenica. Na prvenstvu će biti oko 300 mladih košarkaša iz 18 klubova.

 

Hodžić je istakao da su se na federalno prvenstvo plasirale sve tri selekcije OKK Čelik (pioniri, kadeti i juniori). Hodžić, takođe, naglašava da grad treba da prepozna trud i dobar rad sa mladim kategorijama u OKK Čelik i da podrži ovaj rad i rezultate odgovarajućim finansijskim sredstvima. Za dva dana biće odigrano 24 utakmice. Prvog dana 18 utakmica na 3 terena Arene, a drugog dana, u nedjelju, šest utakmica.

 

Juniori Čelika su u grupi sa ekipama Koš iz Sarajeva i Turbinom iz Jablanice i igraju na terenu broj 1 Arene, dok pioniri Čelika imaju  u svojoj grupi ekipe Spars iz Sarajeva i Bihać i igraju na terenu broj 2 zeničke Arene.

 

Kadetsko prvenstvo će biti održano za dvije sedmice.

 

Trener juniora, Kenan Kaknjo, zahvaljuje upravi na podršci u radu mlađih selekcija, a oni su uzvratili dobrim rezultatima, juniori prvim mjestom, a kadeti i pioniri drugim mjestom, što im je obezbjedilo učešće na federalnom prvenstvu. Naglašava, da su ovi uspjesi veliki plus za klub OKK Čelik, kao i za grad Zenicu.

 

U ovom timu su djeca rođena 1995., 1996., a ima i 1997. godišta-ističe trener Kaknjo. Očekuje dobre rezultate i plasman na državno prvenstvo.

 

Trener pionira, Ahmed Muminović, takođe zahvaljuje upravi na svesrdnoj podršci u radu sa mlađim kategorijama u klubu. Naglašava da omladinski pogon ima blizu stotinu članova i da na ovom prvenstvu očekuje borbu za prolazak u drugi krug takmičenja, što automatski donosi plasman na državno prvenstvo.

 

Junior, Almin Ibrahimkadić i pionir, Amar Brkić obećavaju, u ime ekipa, veliku borbenost, timsku igru i pobjednički duh u ekipama. Uz neka pojačanja iz Netsa, nadaju se prolazu u drugi krug ovog federalnog takmičenja. Pozivaju navijače da ih podrže u ovim utakmicama.

 

I mi pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito omladinske košarke, da dođu u subotu i nedjelju u gradsku ARENU i da podrže mlade košarkaše OKK "Čelik" u borbi za plasman na državno prvenstvo BiH.

 

Raspored i satnicu svih utakmica donosimo sutra ujutro u posebnom prilogu.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa