20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Mart 2013 07:46

Mešanović o Čeliku....

 Mlada reprezentacija BiH nastavila je sa dobrim igrama i nakon remija protiv Poljske na Bilinom polju, je u Istočnom Sarajevu ponizila vršnjake iz Makedonije (5:0), pokazavši da i nova generacija mladića ima kvalitet da se ravnopravno nosi sa svim reprezentacijama.

 

Po teškom i blatnjavom terenu izabranici selektora Vlade Jagodića prikazali su sjajan nogomet koji je pored pet golova bio začinjen sa mnogo dobrih poteza, sjajnom disciplinom u odbrani, te velikom borbenošću na sredini terena. Jasmin Mešanović 20-godišnji napadač Čelika  je postigao prvijenac u dresu mlade reprezentacije, a za SportSport.ba prokomentarisao je svoje viđenje utakmice, te je govorio o ambicijama njegovog kluba u narednom kolu naše Premijer lige.

 

"Svi smo zadovoljni jučerašnjom igrom i rezultatom, nije mala stvar nekome postići pet golova po onako teškom terenu, ali mi smo od početka utakmice dali do znanja da smo puno bolja reprezentacija, što smo na kraju i pokazali. Drago mi je što sam pogodio i u dresu mlade reprezentacije, te se nadam da ću dobru formu nastaviti i u kvalifikacijama, kada nas očekuju teške utakmice i protivnici", kaže bivši igrač tuzlanske Slobode. 

 

Španija slovi kao glavni favorit u našoj grupi. 

 

"Nećemo se predati unaprijed, pokazali smo u prošlim kvalifikacijama protiv Njemačke da se možemo nositi i sa najjačim reprezentacijama, a do utakmice sa Španijom ćemo pokušati još unaprijediti svoju igru pa ćemo vidjeti šta će na kraju biti. Jučer nam nije nastupilo nekoliko igrača i kada se oni vrate sigurno je da mi imamo jednu respektabilnu selekciju koja će skrenuti pažnju na sebe i u ovim kvalifikacijama. Respekt ostalim reprezentacijama, ali mislim da ćemo se mi i Španija boriti za prvo mjesto", nada se napadač kluba s Bilinog polja.

 

Kada je u pitanju Premijer liga BiH, crno-crveni putuju na teško gostovanje Širokom Brijegu. 

 

"Nakon remija kući protiv Leotara moramo popraviti utisak i iskupiti se za posljednja dva loša rezultata. Široki nam je veliki dužnik jer su nas izbacili na penale u četvrtfinalu Kupa. Ove sezone smo protiv njih igrali tri puta, jednom ih pobjedili, te dva puta remizirali što nam daje za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu sa Pecare. Kompletni putujemo na teško gostovanje i nadam se da ćemo ostati neporaženi" kazao je za naš portal jedan od najtalentovanijih mladih igrača u našoj zemlji.

 

Dino Kurbegović/Sportsport.ba