20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Mart 2013 23:30

Žene u Areni-petak 19h-besplatno

 

Projekat ,,1.000 žena za Dan žena na rukometnoj utakmici – RK Čelik'',   što se organizuje  u Gradskoj areni Zenica 8. marta (utakmica RK ,,Čelik'' – HRK ,,Čapljina'')   i dalje među našim sugrađankama ali i ženama sa šireg područja  izaziva veliko interesovanje, navode u saopćenju iz kluba. Danas su se  ovom projektu priključile još neke kompanije, škole i fakulteti.


Najprije su u jutarnjim satma uposlenice Kantonalne bolnice Zenica ,,trebovale''  120 ulaznica za ovu neobičnu ceremoniju za žene svih bolničkih odjeljenja. Glavni organizator dolaska u Gradsku arenu iz Kantonalne bolnice je glavna sestra na Hemodijalizi – gospođa Lidija Barišić. Takođe, svoj dolazak na Osmomartovsko druženje u Gradskoj areni Zenica su najavile i uposlnice Gradske Biblioteke Zenica  i  akivistkinje SDP-a Zenica, gdje je koordinator dolaska na ovu manifestaciju stalna navijačica RK ,,Čelika'' inače  vijećnica Općinskog vijeća Zenica  - Slavica Hrnkaš. I 30 žena IKB Zenica, te 60 žena – uposlenica Općine Zenica, takođe će se naći na istorijskoj utakmici ,,Čelik''-,,Čapljina'' i uživati u ovom sportsko-zabavnom spektaklu.


Ranije su pozivnice za ovaj Osmomartovsko-rukometni događaj  preu-zele i  120 učenica Katoličkog školskog centra Zenica (dogovor sa ravnateljem don Antom Letićem),  za Prvu Gimnaziju je ,,otišlo''  takođe 120 pozivnica za djevojke – učenice Gimnazije  (u organizaciji direktora prof. Ilijasa Subašića), a Svjetlana Karamuja iz najbrojnije zeničke ,,ženske firme''  - Preventa  je organizator dolaska na spektakl u Gradsku arenu 200  djevojaka i žena iz kompanije ,,Prevent''.  Za utakmicu se prijavilo i 20 žena iz firme ,,Cimos'' i 50 žena iz Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK i Policije.  

- Pozivamo još jednom djevojke i dame Zenice: dođite u Gradsku arenu 8. marta u 19.00 sati da uz sport i zabavu obilježite i proslavite (bez plaćanja ulaznica) vaš praznik - Dan žena. Javite se što prije u Rukometni  klub ,,Čelika'' (tel. 061 177 014)!  Imamo još pozivnica i slobodnih mjesta za vas – poručuju iz Organizacionog odbora RK ,,Čelik'' Zenica.


OSMI MART JE DAN ŽENA I DAN RUKOMETA  KOJI SE OVOGA PUTA  U ZENICI NAJMASOVNIJE OBILJEŽEVA U GRADSKOJ ARENI. DOĐITE I VI! 

SVIM DJEVOJKAMA I ŽENAMA ČESTITAMO 8. MART – DAN ŽENA ! RK ,,ČELIK''