16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Mart 2013 23:44

Čelik-Čapljina 08.mart u 19h

 

RUKOMETAŠI ,,ČELIKA'' U PETAK PROTIV RK ,,ČAPLJINE'' - 1.000 djevojaka i žena na derbiju! - Novi rukometni derbi 8. marta u Gradskoj areni Zenica U petak 8. marta rukometaši zeničkog rukometnog premijerligaša igraju još jednu odlučujućiu ,,bitku'' – derbi 19. kola na parketu Gradske arene.


Ovoga puta u Zenici  gostuje odlična ekipa HRK ,,Čapljine'', jedina ekipa koja je u posljednjih godinu dana ,,Čeliku'' nanijela dva poraza, oba u Čapljini  – u prvenstvu i u Kupu BiH. ,,Čelik'' je trenutno drugoplasirana,  a ,,Čapljina'' petoplasirana ekipa na tabeli Premijer lige BiH.

- Došlo je vrijeme da rukometaši RK Čapljine ,,plate račune'' za naša dva poraza. U Zenici ovog petka u Gradskoj areni ne dolazi u obzir  ništa drugo osim pobjede našeg tima. Raduje me da broj posjetilaca u Areni na našim utakmicama stalno raste i vjerujem da ćemo kao i prošlog petak imati veliku podršku naših navijača  sa tribina Arene  - kategoričan je kapiten i pivotmen ,,Čelika''  Aldin Begagić.  


Svi prvotimci ,,Čelika'' spremni su za ovaj meč. Povredu noge još od Živinica protiv  RK Konjuha ,,vuče''  beskompromisni borac na ternu, najpožrtvovaniji  igrač ,,Čelika '' ljevoruki  Elvis Brkić, koji navijačima  sa tribina Gradske arene poručuje:

- U svim, a posebeno u derbi utakmicama protiv najjačih protivnika, gdje spada i RK ,,Čapljina'' - igrao bi i bez noge, a ne sa povrijeđenom nogom! Posebno uživam kad čujem ,,huk'' i navijanje sa tribina Arene, što i meni i mojim saigračima daje nova krila,  i siguran sam da ćemo, kao i prošle sedmice protiv ,,Gradačca'' – mi slaviti.


Za utakmicu protiv ,,Čapljine'' ,,nabrijani'' su i ostali prvotimci ,,Čelika''- reprezentivac A selekcije  BiH fenomenalni Davor Kadić, odlični golman Dragan Starčević, lijevo krilo Milan Duvnjak, koji takođe ,,kuca'' na vrata BiH reprezentacije, sjajni  Nerko Bašić i Edo Martić, zatim sve bolji Mirza Dervenčić, Haso Ćosić, Milan Ivančev, Aldin Begagić, Edvin Begović... 


Priprema igrača i uigravanja linija na treninzima posvećuje se posebna pažnja, prije svega  uigravanju odbrane ,,Čelika''  koja je u utakmici protiv ,,Gradačca'' mogla biti i bolja.  Trener Zdenko Antović uigrava više varijanti  odbrane koja će paralisati snažne napade ,,Čapljine''.  Takođe, Uprava ,,Čelika'' vrši opsežne  pripreme za tehničku organizaciju utakmice, uvodeći niz novina. Naime, ovaj derbi je važan i po tome što ,,pada'' na međunarodni Dan žena. 

 

- Zato smo štampali 1.000 specijalnih gratis ulaznica za ovu utakmicu namijenjenih za 1.000 djevojaka i žena iz Zenice, a predstavnice ljepšeg pola mogu se javiti u prostorije kluba (061 177 014)  da preuzmu svoju ulaznicu. Posebno - ciljana grupa su djevojke iz Prve Gimnazije  i Katoličkog školskog centra Zenica, te kompanije ,,Prevent'' i djevojke iz zeničke policije, koje su specijalni gosti rukometaša ,,Čelika''  – kaže predsjednik Kluba Pane Škrbić.

– Mi za ovu utakmicu pripremamo još niz iznenađenja  i nagrade za  žene i djevojke koje dođu na utakmicu, specijalni performans, ali neka to, za sada, ostane mala tajna – ističe Škrbić. 

- Poštovane Zeničanke i poštovani Zeničani: provedite lijepo i ugodno veče u druženju, zabavi i dobrom rukometu, u petak 8. marta u Gradskoj areni Zenica . Početak utakmice je u 19.00, a završetak oko 20.30 sati – poručuju iz Uprave RK ,,Čelika''.