23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Mart 2013 09:21

Uspješni Zeničani u Tuzli

 

U Tuzli je održan međunarodni karate turnir TK Open 2013. Jedan od najjačih karate turnira u regionu, koji ima status izbornog turnira za reprezentacije Bosne i Hercegovine, bio je uspješan za zeničke karatiste. 

 

Članovi kluba Internacional vratili su se sa osam, a Ha Se Karate Do sa jednom medaljom iz Tuzle. . Turnir je organizovan za sve uzrasne kategorije od djece do seniora i na njemu je učestovalo 1.050 takmičara iz 96 klubova iz pet država, BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. 

 

Karatisti KK Internacional iz Zenice osvojili su osam medalja. Zlato je osvojio Muharem Keleštura, srebro Omar Tawkl, Alma Bećarević, kata tim (Semina Keleštura, Alma Bećarević i Emina Pašanbegović), dok su se bronzama okitili Emina Šaćirbegović, Ibrahim Šehić, Erol Mahmutović i kata tim (Lejla Begić, Jasmina Bajrić i Esma Jašarević).

 

Treneri kluba Selver Keleštura i Arnel Kalušić ističu da su ovo do sada najbolji postignuti rezultat na ovom izuzetno jakom turniru. U ovom klubu se užurbano vode pripreme za 2. internacionalni karate turnir Zenica Open 2013 koji će se održati 13. aprila u Zeničkoj Areni. 

 

Na takmičenju koje se odvijalo na osam klub Ha Se Karate Do je predstavljalo četvero takmičara, a Damir Čičak je u borbama osvojio bronzanu medalju. Ovaj zenički klub već narednog vikenda nastupa na turniru u Brčkom.