26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 03 Mart 2013 10:24

Pridruži se: Čelik Junior

Škola rukometa "Čelik Junior" osnovana je prije nešto više od tri godine na inicijativu nekolicine sportskih radnik i zaljubljenika u ovaj sport. Od dana osnivanja pa do danas škola je pravila velike korake, te na kraju dostigla vrh u BH rukometu. Rijetki klubovi u Bosni i Hercegovini se mogu pohvaliti onim što ova škola ima. To je prije svega kvalitetno stručno vodstvo, obrazovani ljudi za provođenje trenažnog procesa, više od 100 polaznika škole, mnoštvo odigranih prijateljskih utakmica, suradnja sa velikim Europskim klubovima, te odlasci na velika međunarodna takmičenja.

 

Osim ovog navedenog na adresu škole rukometa "Čelik Junior" je pristiglo mnogo priznanja za rad, trud i zalaganje u edukaciji mladih, te prvenstveno u afirmisanju omladine da krenu putem sporta i kažu drogi NE! Važno je napomenuti da osim na adresu škole, razna priznanja i odličja pristižu u ruke polaznika, koji su naše rukometne nade, budućnost naše zemlje. Adis Alić je bio najbolji golman na turniru Požeški dječaci u Hrvatskoj. Za taj turnir vrijedi da je jedan od jačih turnira na prostoru Republike Hrvatske za mlađe kategorije. Osim toga Kenan Muslić je dobitnik nagrade za najboljeg igrača dvije godine za redom na Turniru Prijateljstva, naravno zasluženo, Mirza Mulić, dobitnik priznanja za najboljeg golmana na Turniru Prijateljstva, a naravno tu su i drugi polaznici koji također bilježe izuzetne rezultate i daju veliki napredak rukometu naše zemlje.

 

Od kako je škola rukometa "Čelik Junior" organizovala Međunarodni turnir za kojeg vrijedi i naziv "Regionalni RUKOMETNI SPEKTAKL", a za kojeg učesnici kažu da je jedan od najbolje organizovanih turnira na ovim prostorima za mlađe kategorije, na adresu škole je stiglo i niz poziva na inostrane turnire. Prije svega tu je Luksemburg (Dudelange) u koji Zeničani idu za 27 dana, te su jedini učesnici sa naših prostora, tako da predstavljaju čitavu regiju. Nakon Luksemburga, dobili su poziv i za turnire u Turskoj, Sloveniji, Francuskoj, Makedoniji i Portugalu. Svi navedeni turniri su vezani za prvu polovinu godine.

 

POZIV:

Ovim putem škola rukometa "Čelik Junior" poziva sve one koji su u mogučnosti i voljni da na bilo koji način pomognu organizaciju putovanja da se jave na broj telefona 061 469 424. Škola rukometa je spremna i za razne suradnje sa firmama, agencijama, privatnim i javnim ustanovama. Pomozite nam da našu zemlju predstavimo u najboljem svijetlu, na najbolji moguči način.

 

Rad škole rukometa možete pratiti putem:

web stranice www.celikjunior.org,

fb stranice www.facebook.com/CelikJuniorZenica

 

Pozdrav od onih koji znaju i vole rukomet,

Škola rukometa "Čelik Junior" Zenica