29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Februar 2013 14:45

Press u OKK Čelik

 

Danas je, u prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je  naredna utakmica i jedan od derbija 19. kola  A-1 košarkaške lige BiH, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin drugoplasiranoj ekipi na tabeli, tuzlanskoj Slobodi.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Ahmed Muminović, pomoćni trener u OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Ermin Suljić i Eldar Merdanović.

Pomoćni trener Muninović se, ukratko, osvrnuo na prošlu utakmicu iz 18.kola i poraz u gostima kod ekipe Play Off sa Ilidže. Rekao je da su bili u vođstvu većim dijelom utakmice, ali da su poraženi u samom finišu, zbog neiskustva da se utakmica privede kraju. Za narednog protivnika, ekipu tuzlanske Slobode, kaže, da ekipa Čelika dobro trenira i da će se truditi da pobjede favorita.


Podsjetio je da su, u jesenjem dijelu sezone, poraženi u Tuzli od Slobode rezultatom 95:66.  Zdravstveni bilten je zadovoljavajući, jer se na povredu koljena žali, samo, Nebojša Anđelić, koji će, nada se, moći da zaigra u subotu i da im pomogne, koliko mu koljeno dozvoli. Standardni prvotimci, Ermin Suljić i Eldar Merdanović, obećavaju, u ime cijele ekipe, veliku borbenost u derbiju sa Tuzlacima i da će se ići na pobjedu protiv favorizovane ekipe Slobode. Pozivaju navijače da ih podrže u ovoj utakmici.

 

Derbi utakmica 19. kola, Čelik –Sloboda (Tuzla), na rasporedu je u subotu, 02. marta 2013.godine u gradskoj Areni u Zenici, sa početkom u 19:00 sati.

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik"  u ovoj, derbi, utakmici.

 

Parovi 19.kola (02./03. mart 2013.god.):

Čelik - Sloboda

Spars (Sa) – Gradina

Spars (Mo) – Play Off

Donji Vakuf – Brčko Distrikt

Bošnjak – Orlovik

Limometal – Student

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa