25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 21 Februar 2013 22:25

RK Čelik putuje u Živinice

Najuspješnija zenička sportska ekipa u  ovogodišnjem prvenstvu (iz tri kola – devet bodova i prvo mjesto u Premijer ligi BiH) – ekipa rukometaša ,,Čelika'' ove sedmice je daleko od javnosti marljivo trenirala u Gradskoj areni Zenica, a prije podne snagu ,,ubrizgavala'' u teretani te iste dvorane i tako se pripremala za derbi 17. kola Premijer rukometne lige BiH.

 

,,Sudar'' dvije odlične ekipe – trećeplasiranog na tabeli Premijer ligi -  RK ,,Konjuha''  i prvoplasiranog ,,Čelika'' u Živinicama  - nova je šansa za odmjeravanje snaga ekipa koje konkurišu za sami vrh tabele.

 

 

- Domaći ,,vrući'' teren daje malu prednost donaćinu Konjuhu, koji ima izvanrednu ekipu, ali ni naši  ,,čelični momci'' u Živinice ne idu sa ,,bijelom zastavom''. Svi igrači su na okupu i u Živinice putujemo u najjačem sastavu. Istina, u početku sedmice Mirza Dervenčić je bio bolestan i izostao je sa tri treninga, ali sada su svi igrači na okupu i orni za ovaj veliki meč. Takođe, mali problem smo imali što  večeras uopšte nismo imali večernji trening,  zbog koncerta, pa smo jedan važan trening  morali ,,preskočiti''. Ipak  se nadam da to neće ostaviti većeg traga na našu igru. U svaku utakmicu, pa i u Živinice idemo na pobjedu – kaže trener ,,Čelika''  Zdeno Antović, koji u tri utakmice koliko vodi ,,Čelik'' ima stopostotni učinik – devet bodova. 


Predsjednik ,,Čelika'' Pane Škrbić, pak, kaže da je Zenicu zahvatila prava rukometna euforija:

- Ponovo smo po broju gledalaca na prvestvenim utakmicama broj 1 u BiH: na prvoj utakmici protiv RK ,,Kaknja'' u Gradskoj areni  smo imali oko 1.500, a protiv RK ,,Bosne'' iz Sarajeva prošle sedmice više od 2.000 posjetilaca. Sada čak imamo interesovanje naših  navijača da putuju na utakmicu u Živinice. Iako mi kao Uprava na zahtjev navijača nismo imali mogućnosti organizovati navijačke autobuse, niti smo mogli preuzeti taj rizik, ipak  ne bi bilo iznenađenje da se stotinjak naših navijača u subotu uveče nađe u Živinicama. Takođe, mi imamo dosta navijača iz Banovića (odakle je naš Elvis Brkić), iz Tuzle (Davora Kadića), iz  Gračanice i drugih mjesta Tuzlanskog kantona. U svakom slučaju, ekipa ,,Konjuha'' je naš veliki sportski prijatelj i siguran sam da će ova utakmica proteći u pravom sportskom nadmetanju i ambijentu – kaže Škrbić. 

 

Pravi rukometni derbi je, ipak, ističu u ,,Čeliku'' - 1. marta u Gradskoj areni Zenica – kada se sastaju ,,Čelik'' – i drugoplasirani RK ,,Gradačac'' i kada se očekuje rekordan broj posjetilaca u Gradskoja areni.