29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 19 Februar 2013 07:42

Predstavljamo: Panter Zenica

 

Članovi boksing kluba «Panter» u prošloj godini su ostvarili niz uspjeha na takmičenjima u BiH i inostranstvu. Na turniru po K1 pravilima u Sarajevu osvojili su osam medalja, dok su se nedavno iz Prnjavora vratili sa četiri medalje.  Njihov član, «zlatni» Belmin Skomorac proglašen za najboljeg učesnika takmičenja, dok su se sa srebrom vratili Mirza Vejzagić, Anes Valentić i Amel Čamdžić. Sa tri medalje su se okitili i u Splitu (zlato i dvije bronze). 

 

Kako su nam najavili iz kluba, na predstojećem Ilidža Open turniru u Sarajevu će nastupiti ova četvorka, koja opet očekuje medalje. 

 

- U toku ove godine očekujemo nove medalje i uspješne rezultate na turnirima u zemlji i inostranstvu, te uspjehe koji promovišu borce za odlazak u Holandiju, u čuvenu «Mike's Gym», najčuveniju svjetsku akademiju borilačkih sportova po K1 pravilima, koju je u Holandiji, kazao nam je trener u klubu Vahidin Tufekčić, inače evropski amaterski i profesionalni prvak po K1 pravilima. Uz njega, treneri su i višestruki prvak BiH u boksu Venad Bajramović i majstor karatea 1. dan Ajdin Isaković. Član kluba Adis Dadović će u martu nastupiti na velikom bokserskom spektaklu u Americi, po MMA pravilima, a klub namjerava da u Zenici organizuje jedan međunarodni turnir po K1 pravilima borilačkog sporta.