29 Novembar 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Februar 2013 18:14

Novi rekord Mesuda Pezera 20,26

Naš sugrađanin Mesud Pezer pobjednik je otvorenog Atletskog prvenstva Srbije u dvorani, koje je ovog vikenda održano u dvorani Novosadskog sajmišta, saznaje ekskluzivno Zenicablog. Odmah po maloprijašnjem završetku takmičenja, kontaktirali smo Mesuda koji nam je potvrdio da je upravo postao prvi junior BiH u istoriji naše države koji je "prebacio" 20 metara - Mesudova kugla - u kategoriji 6 kilograma - doletjela je na 20.26 što je novi juniorski rekord BiH! 

 

Mesudu čestitke uz želju da nam sa svakog novog takmičenja donese nova zlatna odličja i rekorde. Mladi Zeničanin je 9. februara na Mitingu u Novom Sadu postavio i bh. junorski rekord sa senorskom kuglom od 7,26 kg, koju je bacio na daljinu od 17,52 m. Osima Pezera, u subotu su, prvog dana takmičenja, u Novom Sadu nastupili i mladi zenički visaši. Tako je Lamija Pašalić (13 g), Sarajka koja nastupa za AK Zenica, preskočila letvicu na visini od 160 cm, što joj je bilo dovoljno za ukupno drugo mjesto, u konkurenciji i seniorskih takmičarki. 

 

- Lamijin je rezultat i novi bh. dvoranski rekord za mlađe pionirke. Lamija sa 168 cm, koje je preskočila prošle godine u Zenici, drži i bh. rekord na otvorenom u ovom uzrastu- kaže njen trener i najbolji bh. visaš u historiji, Elvir Krehmić za Avaz.