26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Februar 2013 21:31

Uspješan vikend za KK Nets

U Gradskoj Areni mladi zenicki kosarkasi Netsa su imali izuzetno uspjesan dan.U prvom kolu drugog dijela prvenstva A2 lige FBiH (sjever) zabiljezili su vrijednu pobjedu protiv favorizovane ekipe iz Gradacca rezultatom 76:72.(18:21,13:21,18:14,27:16). Iako su mladi kosarkasi Armela Mujakovica u 3/4 gubili u jednom trenutku i 15 poena razlike nisu se predavali nego su iskoristili svoju fizicku spremnost i agresivnom igrom u odbrani uspjeli nadoknaditi zaostatak i na kraju sasvim zasluzeno slavili.

 

Najefikasniji u pobjednickoj ekipi bio je Alic sa 18p,11skokova i 2blokade,Beslic sa 18 p,3 osvojene lopte i 3 asistencije, Bambur 16p, 4 osvojene lopte i 6 asistencija. Takodjer, treba istaci sjajnu igru 15-godisnjaka Arnauta Naretene koji je za 20min. provedenih u igri postigao 8 poena, imao 2 osvojene lopte i 4 asistencije. U sljedecem kolu mladi zenicki kosarkasi gostuju u Tuzli, Slobodi koju su u prvom dijelu prvenstva dosta lagano pobjedili.

 

 

Isti dan u prijepodnevnim satima , takodjer u Gradskoj Areni, kadeti i junori su igrali svoje redovno 14.kolo Lige mladih ZDK protiv ekipe Kaknja i slavili dosta uvjerljivo u obje kategorije. Kadeti su slavili rezultatom 85:63, a juniori 97:72. Ovo je jos jedan od pokazatelja dobrog i kvalitetnog rada u kosarkaskom klubu Nets.

 

U klubu isticu jos da se nadaju da ce uskoro dobiti obecanu finansijsku pomoc od opcine Zenica kako ne bi iz finasijskih razloga morali odustati od A2 lige. Ako bi se i to desilo najveci gubitak ce imati ti momci koji se maksimalno trude da prezentuju svoj grad, Klub i ogroman kvalitet koji posjeduju, a pokazatelji su sjajni rezultati koje postizu unazad par godina, a posebno u ovoj sezoni.