28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 09 Februar 2013 23:24

Pobjeda Zeničana u Gračanici

 

Rukometaši Čelika su u 15. kolu Premijer lige u Gračanici savladali istoimenu domaću momčad (30:29), koja se tako udaljila od plasmana u Ligu 6.Jedan od derbija 15. kola Premijer lige opravdao je očekivanja. U dosta dobroj rukometnoj predstavi, pred ispunjenim tribinama, Čelik je na kraju savladao Gračanicu sa 30:29.

 

Većim dijelom prvog poluvremena izabranici Jasmina Mrkonje su imali prednost koja je znala iznositi i četiri razlike, no iskusna momčad iz Zenice nije gubila glavu, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 16:15 za domaće.

 

Na samom otvaranju drugog poluvremena domaći su imali četiri minuta igrača više, ali to nisu uspjeli iskoristiti, odnosno u tom periodu su gosti i stigli do izjednačenja, a malo potom i do prednosti od četiri gola.

 

Pred sami kraj susreta domaći su stigli do izjednačenja, te su imali napad za vodstvo, no nisu ga iskoristili, što je Čelik znao kazniti.

 

Kod Gračanice su najefikasniji bili Osmanhodžić sa 11, te Medžić sa pet golova, dok su kod Čelika najefikasniji bili Kadić sa 11 i Bašić sa sedam golova.

 

sportsport.ba