29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Februar 2013 17:22

Zeničanke domaćin u Hrvatskoj

Ekipa aktuelnog ženskog košarkaškog prvaka BiH - KŽK Čelik Zenica raspada se kao kula od karata. Nakon nekoliko očajnih neuspješnih poteza čelnika ovog kluba nova sramota pogodila je sportsku Zenicu i ljubitelje košarke u ovom gradu. Čelik je u četvrtak, kao domaćin, trebao da igra službenu utakmicu Međunarodne regionalne ženske košarkaške Adriatic lige sa mađarskim Peac-Pecs, u sali na Bilimištu. Iako je meč bio najavljen zbog neriješenih radnih dozvola kod svojih šest igračica strankinja rukovodstvo Čelika se odlučilo da se utakmica igra u Slavonskom Brodu,


Nakon ovakve nesređene situacije u klubu ekipu su napustile srbijanske igračice Rada Vidović i Tijana Rus, odlazak je najavila i Hrvatica Ivona Bogoje, a klub će najvjerovatnije ostati i bez trenera Eldara Durmića, koji je odbio igranje u Slavonskom Brodu. Naime klub je prisiljen da igra van BiH, jer nema mogućnosti da bilo koju utakmicu preda bez borbe, obzirom da je već ranije jednu utakmicu izgubio službenim rezultatom.

 

Diskvalifikacija iz MŽRKL značila bi gubitak prava igranja u završnici Prvenstva BiH i Kupu BiH.

 

Da su svi loši potezi Uprave i direktora kluba Bahrudina Kokića izgubili svaki smisao kazuju i činjenica da klub ima velika dugovanja prema igračicama, ali i velikih finansijskih problema. Zbog problema u komunikaciji sa Upravom i direktorom ekipu je od početka sezone napustilo čak 15 igračica, a lista izgleda ovako Josipa Bura, Monika Veselovski, Zvjezdana Gagić, Anesa Hamšić, Stanecia Graham, Amra Mehmedić, Alma Kovačević, Tamara Bajić, Lejla Bejtić, Biljana Pavičević, Anida Ćorović, Tijana Rus, Rada Vidović i Ivona Bogoje, dok je mlada i prespektivna juniorka Solo odbila ugovor i trenira u gradskoj školi košarke.


Nakon svih ovih dešavanja u ŽKK Čelik ljubitelji košarke očekuju kolektivnu ostavku Uprave i direktora kluba. (Zeda)