30 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 04 Februar 2013 00:49

Polaganja u KK Kumite

U klupskim prostorijama Karate kluba "Kumite" iz Zenice održan je ispit za nova učenička zvanja članova ovog kluba. Nova zvanja uspješnim kandidatima dodjelili su licencirani ispitivači Tradicionalne karate-do asocijacije Bosne i Hercegovine Elvir Huseinspahić III DAN i Fahrudin Muratović III DAN.


Ispitna komisija je ovaj ispit ocjenila najvišim ocjenama, te iskoristila priliku da svim kandidatima čestita na novim zasluženim zvanjima.  Svi kandidati koji su zadovoljili potrebne kriterije pokazali su  odličnu karate vještinu kroz demonstraciju potrebne karate tehnike, kate, praktične primjene kate - bunkai, te iz dva osnovna oblika borbe prilagođene dječijim uzrastima Kihon Ippon Kumite i Yiu Ippon Kumite - dogovorena borba. Na ispitu su promovisani sljedeći kandidati:

 


8. Kyu - Žuti pojas

Ajdin Berbić

Aldin Berbić

Anis Avdispahić

Dželila Huseinspahić

Ena Heco

Hana Huseinspahić

Hanad Huseinspahić

Harun Milak

Iman Kurtalić

Imran Muharemović

Tarik Bradarić

Tarik Fejzić

Vanesa Đukić

7. Kyu - Oranž pojas

Amina Mucić

Adnan Mehić

Vanesa Đukić

6. Kyu - Crveni pojas

Adel Šut

Edi Malkoč

Benjamin Dujmović

Evelin Beganović

Irma Imamović

Šejma Dulaš

Imran Kovač

5. Kyu - Zeleni pojas

Adna Pašalić

Amer Cogo

Almin Muhedin

Emra Velić

Tarik Begović

Imran Fetić

Imran Kovač

4. Kyu - Plavi pojas 1

Anes Durmić

Halid Đulić

Hamza Husaković

Naida Huseinspahić

Nedim Alispahić

Nudžejma Ismić

Merjema Fetić

Samir Pašanbegović

 

Fotografije sa ovog događaja možete pregledati na našem facebook profilu

 

U narednom periodu takmičari Karate kluba "Kumite" nastavljaju sa pripremama za predstojeća savezna takmičenja i Europsko prvenstvo u Češkoj na kojem bi, ukoliko prikupimo potrebna finansijska sredstva, trebali nastupiti naši najodabraniji takmičari, Reprezentativci Bosne i Hercegovine.

 

Takođe, u klubu je počeo upis novih članova za sve uzraste. Ovaj upis je specifičan po novoj grupi koju smo pokrenuli, a to je Bambi karate škola za mališane od 3-5 godina. U ovoj karate školi zenički mališani će imati priliku da uz stručno edukovane i školovane instruktore, kroz igru, zabavu i druženje, nauče osnove korake u karateu. Sve informacije za karate školu na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj mobitela  62 644/830.  Pored škole karatea, počeo je upis novih članova i za Tae-bo grupu rezervisanu za nježniji spol. Ovu grupu vodi instruktorica Irma Fetić. Sve informacije za Tae-bo na broj mobitela  61 717/560. 

 

Karate klub "Kumite" Zenica

Elvir Huseinspahić III DAN

062 644/830