19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Januar 2013 12:04

Sušić objavio spisak za Slovence

 

Safet Sušić, selektor bh. reprezentacije, objavio je spisak igrača na koje će računati u prijateljskoj utakmici sa Slovenijom... Kako je ranije najavljeno, Josip Kvesić, talentirani fudbaler sarajevskog Željezničara, našao se na spisku. Mensur Mujdža, fudbaler Freiburga, ipak je pozvan iako zbog neugodne povrede leđa neće nastupiti u utakmici svoje ekipe s Bayer Leverkusenom narednog vikenda. Sejad Salihović krajem tekuće ili početkom naredne sedmice morat će na operaciju koljena, tako da nije bio u opticaju za predstojeću utakmicu Zmajeva. Zvjezdan Misimović, koji je ranije ovoga mjeseca otišao u kineski Guizhou, neće igrati protiv Slovenije u duelu koji je zakazan za 6. februar u Ljubljani.

 

Kompletan spisak:

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac) 

Odbrana: Emir Spahić (Sevilla), Ervin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Josip Kvesić (Željezničar), Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencváros)

Sredina: Senad Lulić (Lazio), Miralem Pjanić (Roma), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Spartak Nalchik), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor) i Miroslav Stevanović (Sevilla)

Napad: Edin Džeko (Manchester City) i Vedad Ibišević (Stuttgart).

 

sc.sport.ba