29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 Januar 2013 02:27

Novac za sportske klubove

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko - dobojskog kantona zaključilo je krajem prošle godine javni oglas za odobrenje sredstava za sportska udruženja, klubove i organizacije za 2013. godinu. Ono što predstoji jeste da komisija, a potom i Vlada ZDK, odluči kako raspodjeliti sredstva u iznosu od 710. 000 konvertibilnih maraka.

 

Javni oglas raspisan je 30.oktobra, a zaključen 30.novembra 2012.godine. Prema riječima pomoćnika kantonalnog ministra za kulturu i sport, Esada Delibašića, budžetom za 2013. godinu predviđena su približno ista sredstva kao i godinu prije, što je u okviru realnih budžetskih mogućnosti.

 

U odnosu na prošlu godinu k aže Delibašić, za budžetska sredstva je aplicirao približno isti broj sportskih udruženja, klubova i organizacija, kao i pojedinaca. Komisija, dodao je Delibašić, svoj dio posla treba obaviti do sredine februara, a konačnu odluku dati će Vlada ZDK-a.

 

Ponovo je upozoreno da aplikacije predstavnika sportskih udruženja, klubova i organizacija, kao i pojedinaca, u kojima nisu dostavljeni ovjereni izvještaji o utrošku sredstava u prošloj godini, neće biti razmatrani.