20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Januar 2013 07:49

Pripreme rukometaša Čelika

 

Na sinoćnjem treningu rukometaša ,,Čelika'', člana Premijer lige BiH,  pripremama za nastavak prvenstva priključio se i bivši, te vjerovatno i budući reprezenativac BiH Nerko Bašić, koji je u prethodnoj sezoni nastupao za Krivaju iz Zavidovića, a igrao je još u mnogim BiH klubovima, te u Kataru.  Na ovaj način sastav ,,Čelika'' na pripremama je kompletiran. Svakodnevno dva (a nekad i tri puta dnevno) pod vođstvom Seldina Rizvanovića, pomoćnog trenera, trenira 25 igrača, od čega su njih osam iz junorskog tima Čelika. 


 

Na treninzima Čelika su prisutni

 

: Vanjski igrači -  Milan Ivančev, Nerko Bašić, Mirza Dervenčić, Eduard Martić, Elvis Brkić, Amar Kobilica.

Krila - Davor Kadić, Milan Duvnjak, Edvin Begović i Haso Ćosić.

Pivotmeni: Aldin Begagić i Rešad Dervišević.

GolmanI -  Dragan Starčević, Ahmet Kovač i Jasmin Beganović.


Sa ekipom trenira i bivši prvotimac ,,Čelika'', krilo Edin Gušić, koji je posljednjih pola godine proveo u Americi, a njegov status će zavisiti od toga koliko će se nametnuti treneru Kluba.  


Juniori koji su na treninzima priključeni  prvoj ekipi su momci koji imaju 16-17 goina i to su: Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić, Dževad Dervenčić, Ajdin Tufekčić, Sead Delić, Almir Rekanović, Nino Neimarević i Amel Omerspahić.

 

Od njih osam, nakon pripremnog ugovora četiri juniora će ostati u sastavu prve ekipe i s njima će zaključeni prvi  stipedijski ugovori. 

 

- Još nismo riješili pitanje šefa stručnog štaba Kluba. Još koliko je sinoć rješenje je bilo na vidiku, ali se danas ipak jedan vrsni BiH stručnjak, bivši BiH selektor,  zahvalio  i rekao da ne može preuzeti odgovornosat zbog kratkoće vemena (do početka prvenstva ostalo je još svega 12 dana) – kaže za Zenicablog Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik''. On je dodao da će to pitanje zasigurno biti riješeno u narednih par dana.

 

- Imamo ,,na stolu'' imena još dva trenera: jednog iskusnog, a drugog mladog i ambicioznog. Moraćemo se brzo oko ovoga odlučiti, kako bi Šef stručnog štaba što prije preuzeo funkciju – kaže Škrbić.