03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Januar 2013 16:10

Novosti iz NK Čelik

 Jedan od najboljih igrača Čelika u prvom dijelu sezone, Saša Kajkut, vratio se u redove zeničkog Čelika... Kao što je poznato, on je bio na probnom radu u izraelskom Hapoel Be'er Sheva, ali se nakon nekog vremena ipak vratio u Zenicu. Kako naš portal saznaje, Čelik je u pregovorima sa Željezničarom oko moguće pozajmice mladog napadača Šabana Pehilja. Ukoliko se ovaj transfer realizuje crno-crveni će imati jedan od najjačih napada u ligi sa Kajkutom, Mešanovićem, Stajićem i Pehiljom.

 

Crnogorski internacionalac, Slobodan Lakičević karijeru će najvjerovatnije nastaviti u našoj zemlji....Nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža je slobodan igrač od septembra, kada je napustio redove mađarskog Pescija, a ovaj lijevi bek se nalazi na meti Sarajeva i Čelika. Kako naš portal saznaje, Lakičević će tokom današnjeg dana doći u BiH na pregovore sa menadžerom nakon čega će biti poznato više detalja, a gotovo je izvjesno da će karijeru nastaviti u jednom od dva pomenuta kluba.

 

Kapiten Čelika, Kenan Horić istakao je optimizam u nastavku sezone i pred početak priprema... Naše ambicije ostaju iste i u drugom dijelu sezone i nadamo se da možemo uhvatiti priključak za vrhom tabele i pokušati izboriti plasman u Evropu. Imamo lakši raspored i dobru atmosferu što dodatno podgrijava naš optimizam", rekao je Horić, dodavši: "Želimo maskimalno ispoštovati plan priprema kako bi bili još bolji i kako bi ostvarili dobre rezultate u drugom dijelu sezone."

 

SC SPORT