20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 05 Januar 2013 06:49

Nastavak Adriatic lige u košarci

 

Nakon prvenstvene pauze, zbog novogodišnjih praznika, iduće sedmice (09.januara 2013.god.) se nastavlja prvenstvo, 15.kolom, u Međunarodnoj Adriatic MŽRKL ligi, sezona 2012/2013. Košarkašice Čelika, u 15.kolu, su trebale gostovati u Beogradu  kod Voždovca, ali je utakmica odgođena na zahtjev ekipe Voždovca, zbog teške materijalne situacije. Čelik je prihvatio ovaj razlog i pristao je na odgađanje utakmice. U sličnoj situaciji je i ekipa Čelika, koju su, u međuvremenu, napustile još dvije igračice iz prve postave, Lejla Bejtić i Tamara Bajić. One će karijeru nastaviti u Rumuniji.

Parafraziramo izjavu predsjednika kluba, dr. Senada Husejnagića, o trenutnom stanju u klubu i Adriatic ligi:

 

- Mi smo uspjeli da okupimo nekakav krnji tim. To nije onaj tim sa kojim smo počeli prvenstvo, Sada imamo ukupno sedam igračica sa kojima ćemo igrati, ne računajući ovu djecu, i smatramo da možemo nastaviti takmičenje. Naravno, nema više ambicija za plasman na Final four. Cilj je, samo, da se liga završi i da ne dođe do novog napuštanja lige. Slično stanje je u večini klubova, a možda samo 2 do 3 kluba nemaju problema sa nastavkom takmičenja. Danas se trebao održati sastanak Skupštine Regionalne lige, ali je isti odgođen za kraj januara, u nadi da će se popraviti situacija u narednim danima. Na ovoj Skupštini će se razgovarati o završetku ovog prvenstva i Final foru, kao i o pripremama za nastavak lige u narednoj sezoni.

 

Ekipa Čelika okuplja se u ponedjeljak 07.januara 2013., a na prozivci se očekuju slijedeće igračice: Anida Ćorović, Sedina Pašić, Rada Vidović, Tijana Rus, Ivona Bogoje, Aleksandra Vujović i Živana Janković. U opciji su razgovori sa još nekim igračicama u vezi njihovog angažmana u Čeliku, ali o imenima ne bi još govorili. Nakon završetka regionalne Adriatic lige, ekipa Čelika se uključuje u ligu 6 za prvaka BiH i u KUP BiH. Smatramo, ako ostane ova ekipa, da se može uključiti u osvajanje oba trofeja na nivou BiH.

 

E.Imamović za Zenicablog