27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 21 Decembar 2012 00:16

RK Čelik:besplatno u Arenu

U petak posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva u rukometu - Nova pobjeda – poklon navijačima  - Poziv za cijelu  Zenica – svi na rukomet! - Andreas Dominiković se oprašta od ,,Čelika'' - Danas (petak, 21. decembra)  igra se posljednje prvenstveno  kolo u Premijer rukometnoj ligi BiH. Gradska arena će večeras širom otvoriti svoja vrata za sve ljubitelje rukometa i sporta uopšte.

 

Odlučili smo da ovu utakmicu i ovu pobjedu poklonimo svim Zeničanima koji vole ovajk grad i Rukometni klub ,,Čelik''.  Ulaz u Arenu je besplatan i očekujemo veći broj navijača nego do sada. Pozvali smo škole, fakultete  i privredne kolektive, sve zaintersovane da dođu i bodre svoj tim, te uživaju u dobrom rukometu.  Protivnik – (mostarski Zrinjski) nije za podcijeniti, ali naši igrači su ,,nabrijani'' za ovu novu pobjedu i postoje svi uslovi za pravu vrhunsku rukometnu priredbu. Ovo je utakmica za prestiž, gdje nam pobjeda obezbjeđuje  da ,,prezimimo'' na trećem mjestu, koje pak u konačnici obezbjedjuje naš plasman za Ligu za prvaka BiH – izjavio je za Zenicablog predsjednik Kluba Pane Škrbić.

 

– U proljeće imamo bolji prvenstveni raspored, gdje u prvih šest utakmica četiri igramo ,,kod kuće''. Nakon današnjeg kola nastaje prvenstvena pauza, a prvenstvo se nastavlja 1. februara iduće godine. To je dobar prilika da ,,pospremimo'' svoje redove. U današnjoj utakmici Andreas Dominiković, kome je Zenica prirasla k srcu – odigraće oproštajnu utamici za ,,Čelik'' jer karijeru nastavlja najvjerovatnije u Turskoj. Od ostalih igrača nema najava da će neko ići iz ,,Čelika'', dakle svi tu ostaju, a već smo načelno  dogovorili dolazak jednog golmana umjesto Adnana Šabanovića koji je otišao u Atletico Madrid i  mislim da će to biti i jedini novi igrač ,,Čelika'' u narednom prvenstvu – ističe Škrbić i na kraju dodaje:

 

Pozivam sve Zeničane da se  uvjere da je RK ,,Čelik'' ipak najbolji sportski kolektiv u našem gradu! Vjerujem da su postojeći problemi samo prolazni  i da će na kraju ,,Čelik'' ponovo (kao i prošle godine) biti u Ligi za prvaka BiH i ostvariti izlazak u Evropu...