24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Decembar 2012 00:15

Novi kadar NK Čelik

 Nogometaši Čelika još se nalaze na odmoru nakon polusezone u kojoj rezultatom nisu opravdali očekivanja, ali igrom i pristupom igrača svakako da su napravili pomak u odnosu na prošlu sezonu... Trener crno-crvenih Vlado Jagodić prozivku igrača zakazao je za 12. januar, kada će se tačno znati gdje će klub s Bilinog polja ove zime obaviti pripeme. Kada je u pitanju igrački kadar, nakon završetka polusezone trener Zeničana je izjavio da ne računa više na Elmira Kuduzovića, Meksuda Čolića, Jasmina Smriku i Dejana Božičića.

 

Budući da još nisu odustali od borbe za Evropu, tako će se klub s Bilinog polja morati pojačati ako misle biti konkurenti sa timovima u vrhu tabele. Trener Jagodić je istakao da mu je potrebno najmanje 4-5 igrača od čega su dva bočna, te po jedan vezni igrač i napadač.  Kako saznaje SCsport.ba nekoliko igrača se nalazi na listi mogućih pojačanja, a pomenut ćemo njih nekoliko koji su izrazili želju da obuku crno-crveni dres.

 

Josip Lukačević - lijevi bočni koji može igrati i veznog igrača trenutno je bez kluba budući da je sporazumno raskinuo ugovor sa hrvatskim Osijekom. Ovaj 29-godišnjak već je nosio crno-crveni dres kada je u sezoni 2007/08 bio jedan od najboljih igrača Čelika koji je to prvenstvo završio na trećem mjestu i izborio igranje u Evropi.

 

Mladen Jurčević - desni bočni koji trenutno brani boje Širokog Brijega. Ovaj 29-godišnjak ima još važeći ugovor sa klubom s Pecare, ali postoji mogućnost da raskine ugovor.Ovog beskompromisnog beka navijači Čelika pamte jer je nosio crno-crveni dres tri sezone i bio jedan od najboljih igrača koji se nikada nije štedio na terenu.

 

Duško Stajić - ofanzivni veznjak i napadač trenutno nastupa za ekipu Slobodu iz Užica sedmoplasiranu ekipu Srpske najjače divizije. Ovaj 30-godišnjak već je jednom bio blizu prelaska u Čelik, kada je prije tri sezone čak i bio na pripremama sa crno-crvenim na Kupresu, ali se zbog bolje ponude odlučio na odlazak u inostranstvo. Ukoliko dođe na Bilino polje bivši igrač Sarajeva, Modriče, Borca će ponovo sarađivati sa trenerom Jagodićem sa kojim je u dresu Borca prije dvije sezone osvojio titulu prvaka države.

 

Šaban Pehilj - napadač i trenutno član aktuelnog prvaka Željezničara, gdje nema puno prilike da pokaže svoje kvalitete. Korupulentni 20-godišnji napadač prošle sezone je na insistiranje upravo trenera Jagodića bio na pozajmici u Kozari, gdje je postigao nekoliko golova i pokazao da ima određeni kvalitet. Nije isključeno da ponovo dođe do saradnje, te da Pehilj pojača konkurenciju u napadu, gdje crno-crveni imaju sjajne Kajkuta i Mešanovića.

 

Da li će ovi igrači doći na Bilino polje dosta će zavisiti od finansijske situacije u klubu, te želja trenera Jagodića koji vjerovatno ima još neke igrače u rukavu koje bi volio dovesti u Zenicu. Ono što je sigurno da su gore pomenuti igrači kvalitetni, te da bi u svakoj ekipi u našoj ligi igrali zapaženu ulogu.

 

sc.sport./ Dino Kurbegović