29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Decembar 2012 09:22

Dan odbojke u Prvoj gimnaziji

NAJAVA ODBOJKAŠKIH UTAKMICA U ZENICI - U NEDJELJU, U PRVOJ GIMNAZIJI DUPLI PROGRAM ODBOJKE - ovog vikenda, 08. i 09.12. 2012.godine, igra se deseto kolo Superlige FBiH u odbojci za muškarce. Odbojkaši "Zenice" su domaćini odličnoj ekipi odbojkaške akademije "Kakanj", koja zauzima četvrto mjesto na tabeli sa bilansom od šest pobjeda, dva poraza i18 bodova. OK "Zenica ima četiri boda i bilans 1/7. OA Kakanj je veliki favorit u ovoj utakmici, ali uz podršku sa tribina, nije nemoguće da i domaćin zabilježi pobjedu. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 09.12.'12.god. u 12:00 sati u sali Prve Gimnazije u Zenici.

 

U drugoj utakmici, istog dana i u istoj sali, sa početkom u 14:00 sati, igraju ŽOK "Željezara" i OK "Ilijaš". Ova utakmica se igra uokviru devetog kola I ženske federalne lige (grupa Centar). Odbojkašice "Željezare" imaju bilans 4/4 i zauzimaju peto mjesto na tabeli sa 14 bodova. Gošće iz Ilijaša imaju bilans 5/3 i plasirane su na četvrtom mjestu tabele sa 15 bodova. Ulaz na obje utakmice je slobodan!

 

Na facebook stranici odbojkaškog kluba "Zenica" su objavili:
"Nedjelja, 09.12.'12. godine, u 12:00 sati, ekipa OK ZENICA igra svoju posljednju polusezonsku utakmicu protiv ekipe OA Kakanj... Pobjede je lakše nizati uz dobru podršku sa tribina... Nadamo se da ni ovaj put Zenica neće zakazati...


Isti dan, tj. odmah poslije, djevojke ŽOK ŽELJEZARA igraju utakmicu protiv OK Ilijaš... Sve u svemu, odličan način za ubiti vrijeme dosadne nedjelje... I muška i ženska ekipa vam garantuju borbu za svaki poen, kao i atraktivnu odbojku... SVI U PRVU GIMNAZIJU !!!"

 

E. Imamović za ZB