19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Novembar 2012 23:18

Ko odlazi, ko ostaje u Čeliku

Nogometaši Čelika nakon što su odradili još par treninga i obavili razgovor sa trenerom Vladom Jagodićem dobit će slobodno do 12. januara uz plan i program kojeg će se morati pridržavati kako na pripreme ne bi došli zapušteni. Iako su ispali iz Kupa, a da nisu poraženi (penali protiv Širokog), te na kraju polusezone zauzeli skromno 10. Mjesto, ambicije kluba su da se na proljeće pokuša izboriti nastup u Evropi kroz prvenstvo, gdje crno-crveni imaju zaostatak od šest bodova za timovima koji se nalaze u vrhu tabele. Imajući u obzir povoljan raspored na proljeće onda ne treba otpisivati Zeničane u pokušaju da konačno obraduju armiju svojih navijača. Kako bi ispunili rezultatski cilj neophodna su igračka pojačanja, a trener kluba s Bilinog polja najavio je i transfer listu koja će biti objavljena do 10. decembra.


Kako saznaje Scsport, pet ili šest igrača sigurno će napustiti klub, a neki od njih su:

Elmir Kuduzović, lijevi bočni (6 utakmica, jedna asistencija), koji je u prvih par kola bio jedan od najboljih igrača, ali je zbog nesuglasica sa trenerom suspendovan i on je sigurno bivši igrač Čelika.

Vlado Marković, lijevi bočni (4 utakmice), stigao kao veliko pojačanje, ali se povrijedio na pripremama, te poslije još dva puta u toku prvenstva. Neosporno da ima kvalitet što je pokazao u utakmici protiv Željezničara, ali zbog učestalih povreda moguće je da napusti klub.
Meksud Čolić, napadač, (10 utakmica, jedan gol), stigao iz njemačkog Reutligena koji se takmiči u četvrtoj ligi. Na pripremama oduševio stručni štab, ali u prvenstvu i Kupu potpuno zakazao. Jedinu dobru utakmicu kada je i postigao jedini gol odigrao je protiv Podgrmeča u okviru Kupa naše zemlje.
Marko Nestorović, vezni igrač (11 utakmica, jedan gol), stigao iz Makedonije, na pripremama jedan od najboljih igrača, a poslije uglavnom ulazio sa klupe za rezervne igrače. Najbolju utakmicu odigrao protiv Zrinjskog kada je čak i postigao gol u pobjedi Čelika.

Dejan Božičić, napadač, (13 utakmica, 0 golova), najveći promašaj u posljednjih nekoliko godina kada su u pitanju pojačanja. Došao iz Druge slovenske lige sa etiketom iskusnog i snažnog napadača. Previše puta je dobio priliku za igru, a ništa značajno nije napravio što njegov učinak i govori.

Jasmin Smriko, napadač, (3 utakmice, jedan gol), dijete Čelika koji nije dobio puno prilike za igru, a imao je i velikih problema sa povredama.Sigurno zapostavljen u odnosu na ostale igrače, te će sigurno napustiti klub i otići negdje drugo gdje će više imati priliku za igru.

Trener kluba s Bilinog polja izjavio je da zna pet-šest igača na koje više ne računa, a to su sigurno gore spomenuti.On je još istakao da se klub mora pojačati na bočnim pozicijama, jednim igračem u veznoj liniji, te sa dva napadača koji će se zajedno sa Mešanovićem i Kajkutom boriti za mjesto u timu.

SC sport Autor: Dino Kurbegović