29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Novembar 2012 12:32

Čelik gost Mladom Krajišniku

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je naredna utakmica 11. kola Regionalne Adriatic MŽRKL lige, sezona 2012/2013, te predstavljanje novih igračica u klubu. Naime, KŽK "Čelik", aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u jedanaestom, zadnjem kolu polusezone Regionalne lige, trebao bi putovati u goste, u Banja Luku, kod ekipe Mladi Krajišnik.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Dr. Senad Huseinagić, predsjednik kluba, Eldar Durmić, trener i nova igračica, Aleksandra Vujović. Predsjednik Huseinagić iskazao je čuđenje zašto je utakmica sa Mladim Krajišnikom zakazana za petak, 30.11.2012.god., bez saglasnosti KŽK Čelik. U vezi registracije tri nove igračice u Čeliku, istakao je da su one registrovane u utorak i da bi mogle nastupiti u petak, ali da njihov nastup, navodno, osporava pravilnik lige. U slučaju da se ne dozvoli nastup novih igračica u Banjaluci, tj. ako se ne prihvati njihova registracija, postoji solucija da se, čak, i ne putuje na utakmicu sa Mladim Krajišnikom. Istakao je, da će radije izgubiti za zelenim stolom i ne dobiti i onaj jedan bod za poraz (ako bi se izgubilo na terenu), nego da im ospore nastup novih igračica u Banja Luci.


Trenutno su u pitanju različita tumačenja takmičarskih pravila, ali se Huseinagić nada da će u toku današnjeg dana, rješiti ove nesuglasice oko registracije novih igračica. U predstojećoj pauzi nakon polusezone, treba konsolidovati ekipu i nastaviti takmičenje. Huseinagić će insistirati, da se u pauzi prvenstva održi skupština lige i da se definišu sve nejasnoće i dileme u takmičarskom pravilima. I trener Durmić iskazao je čuđenje, zašto je utakmica sa M. Krajišnikom zakazana za petak. Ako se nastupi u Banjaluci, nada se, da se može i do pobjede. Sa novim igračicama je, već, radio trening i procjenjuje da se radi o kvalitetnim pojačanjima. Potom je predstavio nove igračice: Janković Živana, plejmejker, Vujović Aleksandra (može igrati na pozicijama 2 i 3), te Pavičević Biljana (pozicija 4, a može i na petici, gdje smo deficitarni). Sve one su došle iz crnogorske ekipe "Roling".

Ispred novih igračica, novinarima se obratila Vujović Aleksandra. Istakla je, da ne poznaje ekipu Čelika i ligu u kojoj će nastupati, ali da zna neke igračice Čelika. Rekla je da neće biti problema oko uklapanja u ekipu i da očekuje pobjedu u Banjaluci.

 

Utakmica Mladi Krajišnik – Čelik, zakazana je, u Banjaluci, za petak, 30.11.2012. u 19:00 sati.

 

E.Imamović za ZB