28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 24 Novembar 2012 06:20

Zeničanke dočekuju Partizan BG

U prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), je održana konferencija za medije. Povod za press je predstojeća utakmica 10. kola Regionalne Adriatika MŽRKL lige, sezona 2012/2013, te osvrt na utakmicu iz 9. kola i gostujući poraz u Mađarskoj od ekipe Pečuha. Naime, KŽK "Čelik", aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u desetom kolu Regionalne lige je domaćin ekipi ŽKK Partizan Galenika iz Beograda (Srbija). Prisutnim novinarima obratili su se Eldar Durmić, trener i Lejla Bejtić, igračica Čelika. 

 

Trener Durmić se osvrnuo na prošlu utakmicu i poraz od ekipe Pečuha u Mađarskoj. Istakao je dobru igru protiv Mađarica i rekao je da je poraz od -5 poena prilično prihvatljiv, zbog male razlike, jer će se, u proljeće igrati u Zenici sa Pečuhom, što bi moglo biti presudno za plasman u međusobnim susretima. Ostao je žal za pobjedom, kojoj su bili veoma blizu. Što se tiče utakmice sa velikim favoritom i neporaženom ekipom u dosadašnjem dijelu prvenstva, beogradskim Partizanom, trener Durmić izjavljuje da im je ovo najteža utakmica i da će biti teško doći do pobjede. Partizan ima dosta igračica u rotaciji, a Čelik je sa malim brojem igračica za rotaciju. Ističe, da im je u ovoj utakmici potrebno strpljenje i da treba pokušati pobjediti.

 

Igračica Čelika, Lejla Bejtić, takođe ističe žal za pobjedom u prošlom kolu, u Mađarskoj, i obećava borbenost u ovoj teškoj utakmici, protiv tima koji ima daleko "dužu klupu" od Čelika. Izjavljuje da će biti teško, ali da će se maksimalno boriti i pokušati pobjediti. Poziva navijače da dođu, u subotu, u gradsku Arenu da ih podrže u pokušaju pobjede nad favorizovanom ekipom Partizana.

 

Utakmica Čelik – Partizan se igra u subotu, 24.11.2012.godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 17:00 sati. Ulaz je 2KM.


E.Imamović za Zenicablog


2211201213962