19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 16 Novembar 2012 12:34

Laikert olimpijski stipendista

Nakon detaljne analize, i konsultovanja sa internacionalnim federacijama, Olimpijska solidarnost je odlučila da dodijeli 10 stipendija sportistima iz BiH, potencijalnim kandidatima za učešće na Olimpijskim igrama u Sočiju 2012. godine. Stipendije će biti operativne od 01.11.2012. godine do početka Olimpijskih igara, a dodijeljene su nakon što je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine aplicirao na projekt Olimpijske solidarnosti MOK-a "Stipendije Sochi 2014". Svaki stipendista će primati mjesečni iznos od 800 američkih dolara, kao i dodatnih 3.000 dolara jednokratno na ime troškova putovanja za kvalifikaciona takmičenja.

 

Ukupna svota novca koju je Olimpijski komitet BiH putem Olimpijske solidarnosti MOK-a obezbijedio stipendistima za Pripreme na OI Sochi 2014. iznosi 242.400 KM, navode u ovom komitetu.Olimpijska stipendija će biti dodjeljena slijedećim sportistima: Igor Laikert - alpsko skijanje, Žana Novaković - alpsko skijanje, Marko Rudić - alpsko skijanje, Tanja Karišik - biatlon i skijaško trčanje, Nemanja Košarac - biatlon, Haris Bešlić - sankanje, Mladen Plakalović - skijaško trčanje, Stefan Lopatić - biatlon, Amira Halilović - alpsko skijanje i Faris Biogradilić - snowboarding.

 

Olimpijski komitet BiH ovim putem apeluje na nadležna državna i entitetska sportska ministarstva, kao i na saveze i lokalnu zajednicu da finansijski pomognu pripreme naših najboljih sportista kako bi ostvarili što bolji rezultat i na dostojanstven način predstavljali Bosnu i Hercegovinu, istaknuto je u saopćenju za javnost Olimpijskog komiteta BiH.