28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Novembar 2012 22:40

Press NK Čelik: Smriko i Jagodić

Nogometaši Čelika u posljednje vrijeme pružaju veoma dobre partije i nalaze se u seriji od šest utakmica bez poraza.Kako prvenstvo odmiče forma izabranika trenera Vlade Jagodića je sve bolja i za očekivati da do kraja prvenstva crno-crveni još poprave svoj bodovni saldo i poziciju na tabeli... 

 

Naredno kolo Zeničane očekuje gostujuća utakmica sa "fenjerašem" Gradinom u Gradačcu što će biti prilika da uz maksimalno zalaganje ostvare prvi gostujući trijumf.

"Ovo je utakmica u kojoj možemo mnogo izgubiti, a malo šta novog dobiti, osim tri boda. Gradina je ekipa koju svi već vide kao glavnog kandidata za ispadanje, mada ja ne mislim tako. Oni su dali isto golova koliko i mi, a imaju samo tri boda. U posljednje ih vrijeme niko nije nadigrao, a ovo im je i posljednji voz da nekog dobiju. Nadam se da to nećemo biti mi", kaže Jagodić. 

 

"Zbog crvenog kartona neće igrati kapiten Kenan Horić, zbog povreda Zoran Brković, za kojeg je gotova polusezona, zatim Vlado Marković i, vjerovatno Stefan Maletić. Imamo velikih problema sa sastavom i povredama, te kartoniranim igračima, ali se nadam da će se igrači izdignuti iznad svih problema i osvojiti tri boda u Gradačcu, te tako najaviti najvažniju utakmicu polusezone u srijedu protiv Širokog u uzvratu Kupa", završio je Jagodić.

 

Utakmica Gradina-Čelik igra se u subotu od 13.sati na stadionu "Banja Ilidža" u Gradačcu uz direktan prenos na BHT-u. Crno-crveni su u posljednjih šest utakmica neporaženi, dok je ekipa iz Srebrenika u posljednjih šest utakmica zabilježila isto toliko poraza. Golom u posljednjoj minuti za tri boda protiv Rudara u prošlom kolu, mladi napadač Jasmin Smriko pokazao je u pet minuta provedenih u igri da je neopravdano zapostavljen i da igrači koji priliku s klupe dobivaju prije njega (Božičić i Čolić) nisu ništa bolji iako imaju mnogo veću minutažu i priliku za igru.

 

Bivši omladinski reprezentativac ove sezone je odigrao ukupno tri utakmice (ukupno 73.minuta u utakmicama protiv Sarajeva,Veleža i Rudara). Jagodić je kazao da je nakon brojin povreda i odnosa prema obavezama, poput Edina Džeke, dobio priliku i iskoristio svojih "pet" minuta. 

 

"Što se tiče mog statusa, smatram da sam bio zapostavljen, ali da sam ovim golom pokazao koliko znam i mogu. Što se tiče utakmice protiv Gradine mi trebamo biti svjesni da idemo ekipi koja je već faktički jednom nogom u nižem rangu, te da im je primarni cilj u narednim utakmicama ostvariti prvu pobjedu u sezoni. Gradina ima nekoliko sjajnih pojedinaca u napadu i smatram da moramo biti maksimalno oprezni i koncentrisani ukoliko želimo ostvariti prvu gostujuću pobjedu", kazao je za SCsport.ba 21-godišnji Smriko.

 

tekst: Dino Kurbegović, SCSport

foto sa pressa Čelika: Jasmin Hadžić