23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 31 Oktobar 2012 09:26

Šabanović preuzeo dres Atletika

U senzacionalnom transferu 35-godišnji bosanskohercegovački golman Adnan Šabanović potpisao je za rukometni klub Atletico Madrid. Šabanović je na službenom predstavljanju jučer kazao kako se ni u jednom trenutku nije dvoumio nakon "hitnog poziva" iz Španije. Stigao je kao zamjena za Josea Javieera Hombradosa. "Znam kakve su okolnosti koje su me dovele u klub. Želim Hombradosu brz oporavak, cijelog života sam sportista i znam šta znači zaraditi takvu povredu", rekao je Šabanović, dodavši:


"Svjestan sam što znači zamijeniti kapitena španske reprezentacije na golu, ali moje iskustvo će mi pomoći da sve to prevladam i da ispunim očekivanja trenera i navijača". 
"Sretni smo i zadovoljni da smo uspjeli dovesti ovako velikog golmana, s kojim smo se ranije suočavali u nekim evropskim utakmicama prije nekoliko godina", kazao je generalni menadžer Atletica Luis Miguel Lopez. Naš golman je također kazao da mu je malo teško jer se sve ovako brzo dogodilo, ali istakao je da mu je želja uz suigrače što prije naučiti španski jezik.  Riječ je o golmanu koji je branio za Krivaju, Izviđač, Bosnu, Slogu i Čelik.

sportsport.ba