25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 29 Oktobar 2012 22:55

Horić o nastavku prvenstva

Zeničani trenutno zauzimaju 10. mjesto na tabeli, a budući da imaju nešto lakši raspored do kraja polusezone moguće je da prvi dio prvenstva završe u vrhu Premijer lige. Jedan od najboljih pojedinaca u posljednjih nekoliko utakmica, kapiten Kenan Horić, vjeruje da će ekipa igrati još bolje, a nada se i sreći u okviru sutrašnjeg ždrijeba četvrtfinala Kupa.

"Jednostavno nemamo sreće kada je u pitanju Premijer liga u četiri utakmice protiv (Leotara,Travnika,Željezničara i Radnika) golove smo primali u zadnjim minutama, tako da mogu slobodno kazati da smo trebali imati 3-4 boda više na svom kontu, ali takav je fudbal nadamo se da će se i nas sreća pogledati u narednim utakmicama", nada se defanzivni veznjak crno-crveni.

 

"Nadam se da ćemo dobiti što lakšeg protivnika, ne bih imao ništa protiv da dobijemo Slogu ili Gošk, ali sigurno je da se možemo nositi sa svim ekipama.Naš cilj je sami kraj u ovom takmičenju i nadam se da ćemo ove sezone imati više sreće i znanja, nego prije dvije godine kad je od nas u finalu bolji bio Željezničar", vjeruje 22-godišnji Horić.

Naredno kolo u prvenstvu ponovo igraju u gostima

 

"Gošk je ekipa koja igra dobro na svom terenu i njima svaki kiks kod kuće može biti koban.Očekujem tešku utakmicu, ali mi smo kvalitetniji od njih i vrijeme je za prvu gostujuću pobjedu.Sa rasporedom kojim imamo do kraja vjerujem da ćemo polusezonu završiti u gornjem dijelu tabele, gdje nam je sigurno i mjesto", kaže Horić za Scsport.ba.