26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 14 Oktobar 2012 21:17

Stigli nogometaši Litvanije

U večernjim satima ekspedicija nogometne reprezentacije Litvanije je stigla u Zenicu. Smješteni su u hotelu Zenica, gdje će boraviti do srijede ujutru kada će se vratiti u domovinu. Izabranike Csabe Laszla, kao štoje poznato u utorak očekuje duel protiv BiH na stadionu Bilino polju u okviru 4.kola kvalifikacija za SP. 

Naši gosti će kao što smo i pisali biti veoma oslabljeni u utorak, jer neće moći sigurno računati na dva igrača. Susret protiv Zmajeva će zbog kartona propustiti njihov prvi strijelac Edgaras Česnauskis, inače dvostruki strijelac protiv Lihtenštajna, te još jedan veznjak Šaulius Mikoliūnas, dok su se povrede žalili Deividas Česnauskis i Deividas Šemberas.

Litvanci će sutra u 18 sati imati trening na stadionu Bilino polje.

 

Autor: Dino Kurbegović - SPORTCENTAR 

 

Pogledajte galeriju fotografija Jasmina Hadžića. 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU

 

Do sada smo s Litvancima igrali četiri puta. Prvi put je to bilo u kvalifikacijama za EP 2000.godine. Tačno prije 14 godina, Litvanci su slavili sa 4:2 (strijelci za BiH, Konjić, Baljić), dok je u revanšu bilo 2:0 za BiH (Kodro, Bolić).Potom su uslijedile kvalifikacije za SP 2006.godine. Litvancima su nam prije sedam godina otkinili bod na Koševu odigravši 1:1 (Bolić), da bi u revanšu bilo 1:0 za Zmajeve (Barbarez).U utorak ćemo po peti put ukrstiti snage sa Litvanijom, a pobjeda nam je sada potrebnija više nego ikada. Od pomenutih susreta samo je jedan igrač iz sadašnjeg sastava Zmajeva igrao u duelu protiv Litvanaca, a to je Zvjezdan Misimović.

 

Sport Centar