18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 08 Oktobar 2012 22:57

RK Čelik dočekuje Konjuh

Tek su odigrana tri prvenstvena kola u Premijer rukometnoj ligi BiH, a Čelikova ,,paklena mašina'' se tek zahuktava. Iz tri kola ostvareno je svih devet bodova, sa gol razlikom plus 24 (109:85) i popularni ,,čelični momci'' su nakon sva tri kola čvrsto zasjeli na prvo mjesto na tabeli Premijer lige.  


- Ove sedmice vrlo marljivo treniramo. U goste nam dolazi ekipa koja sve zna u rukometu i koja je godinama u vrhu bosansko-hercegovačkog rukometa – ekipa ,,Konjuha'' iz Živinica. ,,Konjuh'' je u prethodnom kolu savladala odličnu ekpu ,,Gradačca'', koju pak predvodi izvanredni reprezenativac BiH Doborac, koji je doskora igrao u Bundes ligi i kao što se zna, zabija i po 15 golova po utakmici. Mi za ,,Konjuh'' pripremamo specijalnu taktiku i obećavamo izvanrednu i borbenu utakmicu. Ovo nam je jedna od ključnih utakmica u prvenstvu i sve osim pobjede moje ekipe bio bi naš neuspjeh, jer već u naredna dva kola (oba gostovanja) imamo teške utakmice na strani. Mi u ovoj utakmici, bez obzira što izuzetno cijenim cijelu ekipu ,,Konjuha'', a posebno igrače Smajića, Begića, Suhonjića i druge – bodovi ostaju u Zenici – poručuje trener rukometaša ,,Čelika'' Miki Filipović.

 

Atmosfera među igračima u ,,Čeliku'' je izvanredna, a konkurencija za prvu postavu je veoma velika. Povrede koje su opterećivale tim prethodnih dana uglavnom su sanirane, a klupski ljekar primarijus dr. Amir Salčin je poštedu i mirovanje ,,propisao'' jedino desnom beku Elvisu Brkiću, čiji nastup je u petak 12. oktobra i dalje neizvjestan. Posebne pripreme za utakmicu rade se i na marketinškom planu, kako bi se obezbijedio dolazak što većeg broja posjetilaca u Gradsku arenu.


- Siguran sam da će oni koji dođu u petak u Arenu uživati u odličnom rukometu. Potrebna nam je podrška i pomoć naših navijača, jer ovaj tim mnogo bolje igra kad ima veću podršku sa tribina. Prema atmosferi koja je u gradu stvorena pred ovu utakmicu – mi očekujemo dobru posjetu i novu pobjedu našeg tima. Na ovaj način pozivamo sve ljubitelje sporta da u petak u 18.30 sati dođu u Gradsku arenu i prije Tv prenosa utakmice fudbalskih ,,Zmajeva'' iz Grčke dođu i uživaju u izvanrednoj rukometnoj predstavi – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik''.