20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Septembar 2012 18:11

Kup BiH: Čelik - Podgrmeč 2:1

Ekipa Čelika je svoju utakmicu prve runde najmasovnijeg takmičenja u BiH, igrala na Kamberovića polju. Ugostili su ekipu Podgrmeča, koja je na zenički stadion došla kao autsajder. Ipak, negdje oko 500 gledalaca na Kamberovića polju nisu bili oduševljeni nakon prvih 45. Minuta. Jako ''siva'' igra i jedne i druge momčadi, te loša fudbalska predstava su naprosto ''odisali'' terenom. Vrijedilo je izdvojiti dvije situacije. 

 

U 21. minuti, Travančić je sa 25 metara izveo slobodnjak, ali lopta prolazi pored lijeve stative. Pet minuta do odmora, i gosti su zaprijetili. Dobar pokušaj Džafića sa desetak metara prohujao je pored lijeve stative, što je bilo sve u prvom poluvremenu. U nastavku, domaći su se uozbiljili. Ponajviše zahvaljujući mladom Meksudu Čoliću, koji je u 56. Minuti na prekrasan način pogodio gol Podgrmeča. Kada su svi očekivali centaršut, sa nekih 30 metara s lijeve strane, mladi napadač je uputio šut koji je završio u golu zbunjenog golmana Hamzabegovića.

 

Devet minuta nakon toga, Čelik je poduplao vodstvo. Strijelac je bio Kajkut, koji je ragovao odlično na ubacivanje Brkovića, te u padu pogodio mrežu Podgrmeča za 2:0. Kajkut je poslije toga imao još jednu priliku, ali nije bio precizan, nakon što je ponovo šutirao glavom. Gosti su uspjeli doći do počasnog gola, preko Seferovića u 92. minuti.

 

Čelik – Podgrmeč 2:1

Strijelci: Čolić (56. ), Kajkut (66.)

Stadion: Kamberovića polje. Gledalaca: 500. Glavija sudija: Elvis Mujić (Banovići)

Čelik: Nurković, Čović, Kuduzović, Bajraktarević, Jusić, Brković, TravančiĆ, Barać, Božičić, Nestorović, Čolić

Podgrmeč:Hamzabegović, Ćosić, Krasnić, Fifić, Bogunovac, Džafić, Dalibašić, Rizvan, B. Ibričić, Hodžić.

 

scport