28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 10 Septembar 2012 19:04

Video: Doček zlatnih bh.olimpijaca

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, osvajači zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, vratila se danas u Sarajevo gdje ih je na sarajevskom aerodromu dočekalo više stotina ljudi. Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić kazao je na konferenciji za medije upriličenoj nakon dolaska odbojkaša da je dva puta u karijeri zaplakao, a oba puta su bila nakon pobjeda protiv selekcije Irana na paraolimpijskim igrama.

 

''To su bile suze radosnice. Ne mogu reći da sam bio siguran u ovakav rasplet, druge reprezentacije imaju mnogo bolje uvjete za rad od nas, ali naša prednost leži u tome što mi dišemo kao jedna porodica. To drugi timovi nemaju'', kazao je Delalić. Selektor bh. tima Mirza Hrustemović je istaknuo da rezultati dolaze jer su ''udareni'' dobri temelji u najtrofejnijoj bh. selekciji, te da su njegovi igrači navikli da se nose sa teškim zadacima. ''Što nam je teže, mi se bolje snalazimo i lijepo nam je. Dajte nam malo i mi ćemo vam vratiti puno'', rekao je Hrustemović.

 

Reprezentaciju BiH u Londonu su predstavljali Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Nizam Čančar, Sabahudin Delalić, Mirzet Duran, Ermin Jusufović, Dževad Hamzić, Denis Kadrić, Adnan Kešmer, Asim Medić, Adnan Manko, Ejub Mehmedović i Ejub Mehmedović. Selektor tima je Mirza Hrustemović


foto/video: avaz.ba