25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 26 Avgust 2012 22:22

Zeničanke treće u državi

Završene igre mladih: Naše djevojke treće u državi - Danas su se završili i finalni dani najljepše sportske priče na kojoj je u svakom sportu kako u pojedinačnim tako i u ekipnim sportovima bilo po 19 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Može se reći da je ovo bilo i nezvanično državno prvenstvo. Nećemo puno pričati nego preći na stvar, jer ste svi već ranije upoznati sa cijelom pričom oko BH Telecom Sportskih igara mladih. Naime, ženska ekipa iz škole rukometa Čelik Junior je osvojila 3. mjesto na ovom takmičenju i time se smjestila među prve 3 najbolje ženske rukometne ekipe u državi.

 

Voljom žrijeba ekipa koja je trebala igrati za treće mjesto imala je direktan prolaz u finale te su iz tog razloga naše cure uskraćene za jedno mjesto više koje su se zasluženo izborile za svoju poziciju i koje su trebale da se ravnopravno bore za prvo mjesto na igrama, međutim to nije toliko ni bitno. Bitno je da su svi polaznici naše škole koji su učestvovali na igrama zadovoljni svim ponuđenim, od sportskih nadmetanja do zabavnih sadržaja.

 

igmla1

 

Ovim putem se zahvaljujemo organizatorima najljepše sportske priče na svemu i veselimo se narednim igrama koje će zasigurno iduće godine biti masovnije i kvalitetnije.
Puno sreće želimo svim učesnicima koji su osvojili prvo mjesto u 10 sportova na Međunarodnim danima s nadom da će u nabljem svjetlu predstaviti našu zemlju. Naša škola vec u petak navečer putuje za Šibenik na veliki međunarodni turnir gdje ćemo se truditi da postignemo što bolji rezultat i naravno u Bosnu vratimo sa peharima u sve tri muške kategorije.

 

Škola rukometa Čelik junior

 

igmla2