24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Avgust 2012 13:29

Press KŽK Čelik

Danas je, u prostorijama ženskog košarkaškog kluba "Čelik" (KŽK Čelik), održana press konferencija za medije. Povod za press je okupljanje košarkašica i početak priprema za novu sezonu. Prisutnim novinarima obratili su se: Bahrudin Kokić, direktor kluba, Senad Huseinagić, predsjednik, Eldar Durmić, trener i Lejla Bejtić, kapiten tima. Teme na pressu su bile: ekipa, ciljevi u narednoj sezoni, memorijalni turnir i osvrt na protekli period.


KŽK "Čelik", aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u novu sezone ulazi bez tri igračice iz prošle sezone (Anna Tolikova, Marina Ristić, Matea Tavić), ali su nove članice kluba: Zvjezdana Gagić, Amra Mehmedić, Alma Kovačević, Stanichia Graham i Ivona Bogoje.Predstavnici kluba su složni u ambicijama kluba u narednoj sezoni:


"Cilj u narednoj sezoni ostaje nepromijenjen, a to je plasman među četiri najbolje ekipe Regionalne lige i dvostruka kruna u BiH"."Istina, Regionalna liga je proširena sa 10 na 12 klubova, jer se u ligu vraćaju klubovi iz Hrvatske, a u ligi će igrati i mađarski klub PTE Peac. U prva dva kola Regionalne lige, 26. i 29. septembra 2012., KŽK "Čelik" je domaćin u zeničkoj Areni timovima Ilirija Ljubljana i Hemofarm Stada –Vršac".

Trener Eldar Durmić je rekao da je već počeo sa kondicionim dijelom priprema i da će se pripreme realizovati u Zenici, a u planu je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Uz Durmićevog pomočnika, u klub je uključen i Elvir Krehmić, bivši atletski prvak u skokovim u vis.

Za 8. i 9. septembar u Gradskoj areni, u Zenici, u organizaciji KŽK Čelik, najavljeno je održavanje memorijalnog turnira "Amna Fazlić". Na turniru, koji se igra u znak sjećanja na mladu košarkašicu koja je tragično izgubila život, osim domaćina, nastupit će ekipe Alba Julija iz Rumunije, turski Edirnespor i srbijanska Jagodina.

"Novi generalni sponzor Regionalne lige je SiteTalk/OPN, koji će pomoći klub sa 10.000 Eura i sa ovim dodatnim sredstvima, valjda, će se "izgurati" naredna sezona"- kažu u KŽK "Čelik". Prošlosezonske uspjehe kluba, izgleda, nisu prepoznali sponzori i grad, jer se i dalje "kuburi" sa sredstvima.

Klubu KŽK "Čelik" želimo puno sreće i ispjeha i u narednoj sezoni.


E.Imamović za Zenicablog