25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 13 Avgust 2012 18:22

MNL Nemila: Vranduk

Administratori MNK Winners Nemila od danas vam donose zanimljive informacije o ucesnicima play-offa "MNL Nemila 2012".vKrecemo od 8 mjesta sa ekipom "Vranduk - Almy beton". Od početnog favorita do posljednjeg mjesta koje vodi u razigravanje za prvaka MNL lige, "Vranduk - Almy beton" je za mnoge važio za favorita br. 1.
Povremena nedisciplina i neozbiljan pristup, kao i ponašanje koje je sve samo  nesportsko, uzorno ponašanje, umalo da ih koštalo plasmana među "top 8". Ekipa Vranduka je u posljednja dva kola, ipak je svojom borbenošću i zalaganjem, osigurala osmu poziciju, zahvaljujući kojoj su uhvatili posljednji voz za "play- off", u kojem ih već na početku čeka protivnik sa prve pozicije, "SZBiH".


Upravo protiv pomenute ekipe "Vranduk - Almy beton" se spašavao, te su ih u posljednjem, 14. kolu, pobjedili sa 6:3 i preuzeli osmo mjesto od "Gornje mahale". 
Od 15 kola odigrali su 12 utakmica, dvije utakmice su registrovane sluzbenim rezultatom, dok su jedno kolo bili slobodni. Pobjedili su sedam utakmica, od čega su pet dobili na terenu, jedan neriješen rezultat, i nevjerovatnih šest poraza. Gol razlika 32:25, bez službenih rezultata, oni su dali 26 stvarnih golova ili 2.1 po utakmici.
Njihovi sljedeći rivali postižu prosječno 3.5 po utakmici. Osvojili su 22 boda, odnosno deset manje od svojih narednih protivnika.
 

Od ekipa koje igraju završnicu MNL,"Vranduk - Almy beton" je pobjedio ekipe: "EKI", "STZBH", "BISTRICU", a sa Topčić poljem su igrali nerješeno. "Vranduk - Almy beton" je u 12 utakmica, koliko je odigrao u predtakmičenju, napravio 32 prekršaja ili 2.6 po utakmici, žutih kartona 7 ili 0.58 po utakmici, te dva crvena kartona. 
Ekipe koje su igrale protiv njih u 12 kola su napravile 41 prekršaj, ili 3.4 po utakmici, njihovi suparnici su dobili 5 žutih kartona ili 0.41 po utakmici, tei dva crvena kartona.
Od ukupno 26 golova "Vranduk - Almy beton" je čak 17 postigao od 02-10-tog minuta, devet golova postigli su u drugom poluvremenu. Od tih devet golova, pet su dali od 18-20-tog minuta. 
Kako su postizali tako su i primali: od ukupno 25 primljenih golova, 02-07-mog minuta, primili su 11 golova, od 10-14-tog minuta primili su sedam golova, a ostatak golova primili su od 16-20-tog minuta. "Vranduk - Almy beton" ima 12 prijavljenih igrača, od koji tri pojedinca koji mogu definitivno svoju ekipu dovesti do kraja. 
Alen Ahmetspahić, Amer Sinanović, Edin Ibrahimagić, uz golmana Gazića, bez obzira na ovu osmu poziciju - mogu do trofeja! 
 

Jedno je sigurno od osam ucesnika u razigravanju, nijedna ih ekipa ne bi pozeljela za protivnika. Najbolji strijelac Vranduka je Amer Sinanović sa 11 postignutih golova, drugi strijelac njihove ekipe je Alen Ahmetspahić sa 6 postignutih golova, a Edin Ibrahimagić postigao je 4 gola. Vranduk je do posljednja 2 kola samo jednom imao niz od dvije pobjede nakon cega igrao remi. "Vranduk - Almy beton" je posljednja dva kola pobjedio, pa ostaje da se vidi da li ce ovog puta ostvariti veci niz pobjeda sa tri pobjede u nizu.