29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Avgust 2012 19:58

Sve o Čeliku - 2012./13.

Stoje s lijeva: Nurković, Smriko, Maletić, Kuduzović, Barać, Horić, Čuče s lijeva: Jusić, Mešanović, Bajraktarević, Brković, Travančić. - Nogometaši Čelika priveli su kraju pripreme za sezonu 2012/13. U toku sedmice radiće se laganijim intenzitetom i radi se na osvježenju ekipe i skupljanju energije za prvo kolo. Ekipa je jučer imala slobodan dan, a do sada je u sklopu priprema odrađeno 35 treninga i odigrano devet utakmica. Iako se u propreme krenulo sa skraćenim spiskom igračkog kadra, vrlo brzo se sve popunilo pa se u ekipi pojavilo čak deset novajlija. Novi igrači su: Vlado Marković, Elmir Kuduzović, Stefan Maletić, Stipe Barać, Alen Dedić, Marko Nestorović, Dejan Božičić, Jasmin Mešanović, Semir Bajraktarević i Meksud Čolić.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU NOGOMETAŠA ČELIKA

priredio: Ekrem Imamović / NK Čelik, SC Sport

foto. Jasmin Hadžić 

 

U devet odigranih utakmica Čelik je zabilježio pet pobjeda, jedan remi i tri poraza. Ukupna gol razlika je 14:6. Izuzmemo li prvi poraz protiv ekipe Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, s obzirom da je to bio neadekvatan protivnik za tu fazu priprema, u ostalih osam utakmica Čelik je primio samo tri gola. Iako su protivnici Čelika bili mahom niželigaši, to našim igračima nije nimalo olakšalo posao s obzirom da su igrači tih klubova željni maksimalnog dokazivanja pred Čelikom pa nije nedostajalo trke i grube igre. Nažalost, to nas je i koštalo jer su zbog povreda neki igrači trenirali smanjenim intenzitetom, a Marković je još uvijek van stroja zbog povrede. Najbolji strijelac na pripremama je Travančić sa tri gola, dok su Bajraktarević i Božičić postigli po dva. Još su se u strijelce upisali Smriko, Barać, Čović i Mešanović.

 

Bilans NK Čelik u pripremnim utakmicama

Do početka prvenstva u BiH Premijer ligi u sezoni 2012/2013 (10. put zajednička liga Federacije i RS), preostalo je još tri dana.
Nogometaši Čelika, u prvoj utakmici prvenstva, gostuju u Sarajevu kod FK Sarajeva, naše, veoma uspješne ekipe u ovogodišnjoj Evropa ligi.
Ova utakmica je na rasporedu u nedjelju 05.avgusta 2012.god. u 21:00 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu.
Evo sada svih rezultata NK Čelik u pripremnim utakmicama:
Na Zlatiboru:
Čelik – Sindikat profesionalnih fudbalera Srbije 0:3,
Čelik – Borac (Čačak) 0:1,
Čelik – Sloga (Kraljevo) 2:0,
Čelik – Napredak (Kruševac) 1:0,
Čelik – Sutjeska (Nikšić) 0:0,

Na 17. Memorijalnom turniru "Galib Mujičić" u Vitezu:
Čelik – FK Vitez 3:0,
Čelik – Rudar (Kakanj) 1:0,

U Jelahu: Borac (Jelah) – Čelik 1:5,

U Foči: Sutjeska (Foča) – Čelik 1:0

Dakle, Čelikov bilans u pripremnim utakmicama je slijedeći:
5 pobjeda, 3 poraza i 1 neriješen rezultat.

 

meksud-colicNogometaši Čelika u završnim su pripremama pred početak Premijer lige u nogometu. Sinoć kasno, u Zenicu je doputovao i devetnaestogodišnji napadač Meksud Čolić koji je na Zlatiboru oduševio stručni štab, te je postignut dogovor s njim oko angažmana u crno-crvenom dresu. 

 

Čolić je posljednje 10. pojačanje Zeničana u ovom prelaznom roku, a u Zenicu stiže iz njemačkog četveroligaša SSV "Reutlingena". Iako je trener Čelika Vlado Jagodić izjavio da eventualnim dolaskom ovog napadača, mladi Selmir Mahmutović treba ići na posudbu u neki klub, nakon posljednjih pripremnih utakmica promijenio je svoje mišljenje te će biti u kadru crno-crvenih za narednu sezonu. 

 

Meksud Čolić će zbog kasnog dolaska i papirologije propusiti prva dva kola prvenstva, dok će lijevi bočni Vlado Marković propusiti utakmicu protiv Sarajeva zbog povrede koju vuče sa početka priprema.

 

Bojan-MarkovicKako što smo već objavili da je stoper Borca iz Banja Luke, Bojan Marković otputovao u Izrael na probu u jedan od tamošnjih klubova, jučer je definitivno odlučeno da ovaj korpuletni stoper karijeru nastavlja van granica naše zemlje. Nakon Rusije i Grčke, Izrael će biti treća inozemna destinacija za ovog Zeničanina.

"Prošao sam sve ljekarske preglede i potpisao ugovor na tri godine, klub se zove Hapoel Beer Sheva i stabilan je prvoligaš. Prezadovoljan sam uslovima, cilj kluba u narednoj sezoni je izlazak u Evropu, a od mene očekuju da budem stub njihove odbrane.Velika zasluge za ovaj transfer pripadaju Jadranku Bariću iz Zenice koji je u svemu posredovao. Nadam se da će moji bivši klubovi Čelik i Borac u narednoj sezoni biti u vrhu tabele", kazao je za SCsport.ba 27-godišnji Marković.


zeta-slavlje

Kako javljaju crnogorski mediji, u redove Zete, protivnika Sarajeva u trećem pretkolu Evropa lige je stigao Vuk Radović. Radi se o perspektivnom golmanu koji je jedno vrijeme bio i omladinski reprezentativac Crne Gore.

Zanimljivo je da je njegov otac Slavko, u sportskim krugovima poznatiji kao Škurta, nekada sa velikom uspjehom čuvao mrežu podgoričke Budućnosti, Čelika iz Zenice, Zemuna i Mogrena. 

Prije njega Zeti su pristupili Miroslav Kovačević, Dražen Ajković i Petar Jovović.