20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Juni 2012 23:11

SRK Bosna u Banjoj Luci

Banja Luka je bila domaćin Evrokupa “Vrbas 2012” u raftingu koji se održao na stazi kanjona Vrbasa “ Tijesno.  Evrocup je organizovan u znak sjećanja na kapitena Branku Štulić, reprezentativku BiH u raftingu koja je prije dvije godine na Evropskom prvenstu u raftingu u Italiji doživjela tragičnu nesreću. Svi rafteri veslali su srcima za Branku.  Takmičari iz 33 kluba, koliko ih se takmičilo u obje konkurencije, nisu krili zadovoljstvo organizacijom Evrokupa, kao i uslovima na stazi u kanjonu Tijesno. Nastupila su 33 kluba u muškoj i ženskoj konkurenciji iz zemalja regiona (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenije, Bugarska , Češke I Mađarske).


Posada rafting tima Kula iz Hrvatske prva je u generalnom poretku trke Evrokupa "Memorijal Branka Štulić" održanom ovog vikenda u kanjonu Vrbasa. Drugo mjesto pripalo je posadi Rafting kluba Gimpeks iz Slovenije, dok je treće mjesto osvojila posada Rafting kluba Delta sport iz Hrvatske. Najuspješnija ženska ekipa bila je posada Rafting kluba Advenčr net iz Bugarske, druge članice tima Re flip iz Bugarske i Kajak kanu kluba Vidra iz Hrvatske.  U trkama bodovanim za ligu BiH prvo mjesto u disciplini slalom sprint I spust osvojila je posada Dajak kluba iz Banja Luke, dok je kod ženskih ekipa u slalom i spustu najuspješnija bila posada RK Kanjon iz Banja Luke. 

 

Srk „Bosna“Zenica u jakoj konkurenciji, je ostvario veoma dobre rezultate.
Muška ekipa osvojila je 3. mjesto, dok su djevojke osvojile 2. mjesto za bodovanje u BiH ligi.  Nakon proljetnog dijela u rafting BiH ligi, Srk “Bosna“ je na 1. mjestu u muškoj konkurenciji i na 2. mjestu u ženskoj konkurenciji.  Za rafting takmičare, slijedi nastavak priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava 28.08.-03.09.2012.godine u Češkoj. i realizacijom mnogobrojnih projekata kao što su „Mala škola raftinga“ na Boračkom jezeru, obuka novih članova u plivanju i raftingu, obuke ronjenja, bajk ture na Prokoško jezero, obuka u prirodi za osnovce i mnogobrojne druge projekte.

 

Sportski pozdrav,


SPORTSKO-REKREATIVNI KLUB „BOSNA“ZENICA

www.srkbosna.com  

Ekrem Tuka

 

rafbal1