25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 Maj 2012 13:33

Kengur najbolji u Mađarskoj

Pionirski tim košarkaškog kluba «Kengur» iz Zenice pobjednik je međunarodnog košarkaškog turnira koji je održan u mađarskom Zalaegerzegu.

 

- Već deset godina smo gosti kluba ZTE iz grada pobratima Zenice. Ove godine smo pobjednici, a pobjeda je veća tim prije što smo u finalu pobjedili domaćine ZTE, koji su pionirski prvaci Mađarske. Naš košarkaš Mirza Kermo je proglašen za najboljeg igrača i strijelca takmičenja, u kojem su osim nas iz BiH i nekoliko mađarskih timova, učestvovale ekipe iz Slovenije i Hrvatske, kazao nam je šef stručnog štaba «Kengura» Enver Jahić.

 

Najbolji tim turnira su činili Mirza Kermo, Harun Beganović, Armin Hadžajlić, Haris Džonlić, Vildan Hodžić, Faris Delić, Imad Ćosić, Harun Buza, Adem Gazić, Admir Smajlović, trener Kenan Jašarević i šef stručnog štaba Enver Jahić.

 

- Ekipe iz Slovenije i Mađarske već su potvrdile da žele učestvovati na tradicionalnom «Kengur kupu», koji će se i ove godine, posljednje sedmice avgusta, održati u Zenici. Osim toga, već počinjemo pripreme za naš tradicionalni košarkaški kamš u Baškom polju (Hrvatska), od 24. juna do 1.jula, kazao nam je Jahić.