18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Maj 2012 21:13

Naši sutra protiv Irske

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Dublinu, gdje će u subotu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Irske. U ovom meču selektor Safet Sušić neće moći da računa na nekoliko standardnih reprezentativaca, a gotovo je sigurno da neće nastupiti povrijeđeni kapiten Emir Spahić, koji je u Dublin stigao danas. S obzirom na to da u odbrani neće biti ni Saše Papca, Sušić će protiv Irske morati potpuno da promijeni zadnju liniju. Najavio je da bi na mjestima stopera utakmicu mogli započeti Jahić i Pandža, dok će u napadu biti Džeko i Ibišević. Jedini trening uoči meča bh. nogometaši imali su  danas u 18 sati. Susret Irska - BiH na rasporedu je u subotu u 16 sati na stadionu "Aviva" u Dublinu. Pet dana kasnije izabranici selektora Sušića u Chicagu će odigrati prijateljski meč s Meksikom.

 

Bez obzira što smo oslabljeni neigranjem kapitena Emira Spahića i Saše Papca, imat ćemo dobar tim za susret s Irskom i nadam se da im se možemo suprotstaviti, izjavio je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije u Dublinu. 

 

''Džeko je bitan igrač za naš tim i bez njega ne mogu sastaviti tim, dok je Ibišević u izvanrednoj formi i toliko je dobro igrao u drugom dijelu sezone da sam primoran da obojicu uvedem u igru. Nismo došli samo da ostvarimo rezultat, nego i da pokažemo našu pravu vrijednost'', kazao je Sušić. Konferenciji je prisustvovao i kapiten bh. tima Emir Spahić, koji neće moći igrati ni protiv Meksika, iako su postojale indikacije da bi se mogao naći na terenu u Chicagu. Spahić će se najvjerovatnije prekosutra vratiti u Španiju gdje će nastaviti s rehabilitacijom da bi bio spreman za kvalifikacijske susrete.