29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 25 Maj 2012 00:02

Uspjeh članova AIK Čelik

Već u prvim nastupima na jakim međunarodnim takmičenjima članovi Atletskog invalidskog kluba "ČELIK" iz Zenice ostvaruju izuzetne rezultate. Naši atletičari nastupili su na 15. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici za osobe sa invaliditetom, koje je održano u Zagrebu proteklog vikenda. U pitanju je jedno od najkvalitetnijih takmičenja ove vrste u Evropi, a proteklo je uz učešće nekoliko stotina atletičara iz velikog broja država.



Dvoje takmičara ovog kluba Zulkaid Skomorac i Sanela Redžić postigli su izvrsne rezultate. Zulkaid Skomorac je u bacanju kugle ostvario rezultat od 13,36 m što predstavlja oboren državni i lični rekord u ovoj disciplini. Sanela Redžić, također u disciplini kugla, ostvarila je hitac od 8.57 m što je potvrđena "A" norma za Paraolimpijske igre u Londonu 2012 godine te predstavlja i oboren državni i lični rekord.

Ostvareni rezultati pouzdan su znak da je pred članovima Atletskog invalidskog kluba "ČELIK" sjajna sportska budućnost, a uz kvalitetan rad sa trenerom Mehmedom Skenderom, možemo očekivati još bolje rezultate na takmičenjima koja slijede.