19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 Maj 2012 07:40

Izložba Roberta Krajinovića

Izložba konceptualne umjetnosti Roberta Krajinovića, glumca Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, pod nazivom "Be Ha ha", koja sadrži oko 25 radova ,većinom umjetničkih instalacija i kolaža biće otvorena večeras u 19.30 h u BNP-u Gornjem foajeu BNP-a Zenica. Ova izložba samo je jedan od pratećih programa XI Festivala bh. drame. Tematika izložbe su neke pojave i društvena zbivanja u Bosni i Hercegovini, dakle BiH u širem kontekstu i metatekstu.

 

“Želja mi je da na duhovit, nekonvencionalan, metaforičan i kritičan način izrazim neka svoja promišljanja i doživljaje u vezi BiH, njenim političarima, poslijeratnim pojavama, ratnim sjećanjima, društvenim paradoksima itd.”, rekao je Krajinović.

 

Prije četiri godine Krajinović je postavio retrospektivnu izložbu radova ulja na platnu i akvarela, a prošle godine imao je izložbu umjetničke fotografije pod nazivom "Treći rakurs" koja je imala za temu zgradu BNP-a Zenica gledanu iz neobičnih uglova. Obje predhodne izložbe su imale veoma pozitivan i jak odijek među publikom i medijima i ocjenjene su i sa stručne strane kao veoma uspjela umjetnička dostignuća.