20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 April 2012 07:37

Rukomet: Najava lige za prvaka

rukometcelikNAJAVA POČETKA DOIGRAVANJA U RUKOMETNOJ PREMIJER LIGI BiH (LIGA6) - Za rukometaše Čelika nema odmora. Naime, nakon nedavnog završetka finalnog turnira Kupa u Goraždu (21 i 22.04.2012.g.), na kojem su rukometaši Čelika poraženi u polufinalu od domaćina turnira, Goražda, u veoma borbenoj i neizvjesnoj utakmici i po ocjenama iz kluba uz naklonost sudija domaćinu, u srijedu 25.aprila 2012.g. počinje doigravanje za rukometnog prvaka u Premijer ligi BiH (Liga 6). Ovo takmičenje se igra po tempu srijeda-subota, te će od svih učesnika, pored ostalog, iziskivati i dobru fizičku spremnost.

 

Rukometaši Čelika su u ovoj sezoni postigli najveće uspjehe u istoriji kluba. Plasirali su se u polufinale Kupa BiH i osvojili treće mjesto u ligaškom takmičenju, koje im je i omogučilo da sada učestvuju u doigravanju za prvaka BiH u sezoni 2011/2012 (Liga 6). Motivi u ovom takmičenju su veliki, jer dobar plasman omogućuje nastavak takmičenja u Evropi:
"U narednoj sezoni naša zemlja će imati četiri predstavnika u evropskim takmičenjima, jednog u Ligi prvaka, jednog u novoofrmiranoj Evropskoj ligi (drugoplasirani u prvenstvu), te dva u Challenge Kupu (trećeplasirani u prvenstvu i pobjednik Kupa). Novost je, da će naš prvak morati igrati kvalifikacije za učešće u Ligi prvaka, zbog slabog plasmana Bosne i drugih timova u protekloj sezoni"- javlja SportSport.ba
U prva dva kola doigravanja rukometaši Čelika gostuju kod Borca i Sloge, dok su u trećem kolu domaćini Goraždu, i to je je šansa da im se revanširaju za nedavni poraz u polufinalu Kupa u Goraždu.
Ova utakmica je na rasporedu u srijedu 02.maja 2012.god. Neka ovo bude poziv svim ljubiteljima sporta, a posebno rukometa, da daju podršku rukometašima Čelika, a podrška, do sada, bila je sasvim solidna. Može se i bolje napuniti naša ljepotica, gradska Arena.

Učesnici u doigravanju Rukometne Premijer lige BiH,
za prvaka (Liga 6) – sezona 2011/2012
1. RK “ Izviđač MI grupa “ - Ljubuški
2. RK “ Bosna BH telekom “ - Sarajevo
3. RK “ Borac m:tel “ - Banja Luka
4. RK “ Čelik “ - Zenica
5. RK “ Goražde “ - Goražde
6. RK “ Sloga “ - Doboj

Evo rasporeda 1.kola utakmica doigravanja (25.04.2012.god.-srijeda):
Ljubuški: Izviđač MI grupa – Sloga
Sarajevo: Bosna BH telekom – Goražde
Banja Luka: Borac m:tel – Čelik

Raspored svih utakmica RK Čelik-Zenica:
- PRVI DIO:
I. K O L O – 25.04.2012. – srijeda - Borac m:tel - Čelik
II. K O L O – 28.04.2012. – subota - Sloga - Čelik
III. K O L O – 02.05.2012. – srijeda - Čelik - Goražde
IV. K O L O – 05.05.2012. – subota - Izviđač MI grupa - Čelik
V. K O L O – 09.05.2012. – srijeda - Čelik - Bosna BH telekom

- DRUGI DIO:
VI. K O L O – 12.05.2012. – subota - Čelik - Borac m:tel
VII. K O L O – 16.05.2012. – srijeda - Čelik - Sloga
VIII. K O L O – 19.05.2012. – subota - Goražde - Čelik
IX. K O L O – 23.05.2012. – srijeda - Čelik - Izviđač MI grupa
X. K O L O – 26.05.2012. – subota - Bosna BH telekom - Čelik

I.Ekrem za Zenicablog


RK ,,ČELIK'' U BANJA LUCI

Nakon završnice finala Kupa BiH u Goraždu, gdje je među četiri najbolje ekipe bio i zenički ,,Čelik'', koji je odlično odigrao susret sa domaćinom RK ,,Goraždom'' i stekao sim-patiuje objektivne goraždanske publike, ali, na žalost, uz pomoć i naklonost Goraždanima sudija Pandže i Šatordžije iz Banja Luke, ,,Čelik'' je izgubio utakmicu i oprostio se od Kupa i odmah se okrenuo takmičenju u ,,Ligi za prvaka BiH'', gdje u srijedu 25. aprila ide u goste odličnoj ekipi ,,Borca'' u Banja Luku. 
- Imam dosta rovitu ekipu, koja je u dugom prvenstvu i Kupu ,,izubijana'', sa povredama, ali spremna da se i dalji beskompromisno bori za ,,crno-bijele'' boje ,,Čelika'' – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović. – Večeras smo samo laganije trenirali, imamo sutra taktički trenig, a onda u srijedu putujemo u Banja Luku. ,,Borac'' je BiH rukometni ,,div'', koji je sada ,,ranjen'' neočekivanim porazom u finalu Kupa BiH protiv ,,Goražda'', tako da će protiv nas biti još žešći i još oprezniji, jer poznato je da je ,,ranjeni lav'' uvijek najopa-sniji. Mi ipak ne idemo u Banja Luku sa bijelom zastavom: idemo da igramo i da se nadi-gravamo. Nećemo da razočaramo banjalučku publiku, koja zasigurno zna šta je dobar rukomet – ističe Filipović.
Jedan od ponajboljih igrača ,,Čelika'' Davor Kadić ponovo je i u Goraždu dobio udarac, tako da je svoju nezaliječenu povredu koju ,,vuče'' od ranije, samo pogoršao, pa je njegov odlazak u Banja Luku u ovom neizjestan.

ČESTITKE RK ,,GORAŽDU''
U ime Uprave i igrača ,,Čelika'' Rukometnom klubu ,,Goražde'' najiskrenije česti-tamo najveći sportski podvig u istoriji tog kluba – osvajanje velikog trofeja Kupa Bosne i Hercegovine. Nas raduju prije svega naši, ali i veliki sportski podvizi naših sportskih prijatelja.  Sve čestitke i bravo momci!

Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''