30 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Septembar 2011 17:06

Rudar 6 : Gradina 0 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rudarzenicaNogometaši zeničkog Rudara u 4. kolu Kantonalne lige ZDK pred svojim navijačima ostvarili treću pobjedu u ovoj sezoni. Ovaj put na stadionu Kamberovića polje "stradala" je ekipa Gradine sa visokih 6 : 0.

Šef stručnog štaba Jusuf Fazlić i njegovi pomoćnici odlučili su se za nešto drukčiji sastav u odnosu na prva tri kola.

Tako su u ovoj utakmicu priliku od prve minute dobili: Adi Terzo, Kenan Hafizović, Samir Talić, Ermin Oruč, Aldin Kubat, Vedad Šabanović (C), Bernad Imamović, Adnan Šarić, Amar Delić, Elman Muratović i Benjamin Mujkanović.

 

Od samog početka utakmice, domaći su nametnuli svoju igru i moglo se vidjeti da će ekipa Gradine tesko doći do bodova u ovom susretu. Rudar je kratkim pasovima jednostavno dolazio do protivničkog gola, te stvarao povoljne šanse.

Jednu od mnogobrojnih iskorištava Mujkanović, te dovodi domaće u vodstvo. Nije se dugo čekalo do drugog pogotka, svega nekoliko minuta. Nakon jednog prekida sa desne strane, Šarić centrira u kazneni prostor gostiju gdje se najbolje ponovo snalazi mladi Mujkanović, te postiže svoj drugi gol, a ujedno postavlja i konačan rezultat prvog poluvremena.

Domaći i u drugom poluvremenu igraju igru kratkih pasova, za koje gosti jednostavno nisu imali rješenja. Nastavak golijade otvara iskusni Šarić, koji glavom pogađa nebranjeni dio protivničkog gola.

Do kraja susreta,po jednom se u strijelce još upisuju Elvin Huseni, Emin Haseljić, te Elman Muratović.

Treba još napomenuti da je Fazlić pored Husenija i Haseljića priliku u drugom poluvremenu dao i Anelu Ščetiću. Rudar sa ovom pobjedom trenutno zauzima drugo mjesto na tabeli, sa tri boda iza prvoplasirane ekipe Visa iz Kosove-Maglaj.

U narednom kolu, ekipa Rudara ide u goste posljednoplasiranom N.Šeheru gdje očekuju još jednu dobru partiju i nova tri boda.

press Rudar

Čitano 3349 puta Zadnji put promjenjen utorak, 20 Septembar 2011 17:16