24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Septembar 2011 23:05

Horić uoči duela s Zvijezdom Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

kenan-horicNakon što je ekipu preuzeo Elvedin Beganović, momčad Čelika, računajući i utakmicu Kupa sa Podrinjem, ostvarila je skor od tri pobjede, te po jedan remi i poraz. Svakako je najvažnija posljednja utakmica i pobjeda nad Kozarom u gostima (2:1) koja je “crno-crvene” odvojila sa začelja tabele.

U narednom kolu, u subotu pod svjetlošću reflektora, na “Bilinom polju” Čelik dočekuje Zvijezdu iz Gradačca. Gosti su poraženi na Grbavici iako su odigrali dobro i bili blizu povoljnog rezultata (0:1), pa u Zenicu dolaze da ostvare pozitivan rezultat, a vrijedi istaći da su prošle godine, također pod vodstvom trenera Dragana Jovića u Zenici ubjedljivo poraženi (1:4).


Kenan Horić, 21-godišnji defanzivni veznjak, u posljednjim utakmicama nametnuo se treneru Beganoviću koji mu je pružio priliku. Ovaj ju je sjajno iskoristio. Potencijalni mladi reprezentativac BiH nada se nastavku dobrih igara i pobijedi i protiv Zvijezde:

”Posljednja dešavanja u i oko kluba daju nam razlog za osmjeh, a trijumf protiv Kozare i donio je sjajnu atmosferu uoči sljedećih utakmica. Zvijezda je ekipa koja igra čvrsto, a predvodi je jedan od naboljih trenera u Premijer lige Dragan Jović. Svakako da su neugodna ekipa, ali mi nemamo izbora. Moramo pobijediti jer pred našim navijačima više ne smijemo dozvoliti luksuz i gubiti bodove. Sa tri boda u subotu potvrdit ćemo tricu protiv Kozare i približiti se gornjem dijelu tabele”, ističe Horić.

Protivnik u osmini finala Kupa je GOŠK kojeg “crno-crveni” mogu eliminisati.

“Gabelani su dolaskom trenera Odovića dobili na kvaliteti i sigurno da nisu ekipa za podcijeniti. Respektujemo ih, ali smo favoriti i prošlogodišnji finalisti ovog takmičenja, te očekujem prolaz u četvrtfinale” kazao je Horić.

Dino Kurbegović / SportCentar

Čitano 3452 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 21 Septembar 2011 23:08