27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Oktobar 2011 00:34

Zeničani zamjenili Reprezentaciju Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

odboze1Klub sjedeće odbojke "Zenica 92“ osvojio je zlatnu medalju na Internacionalnom turniru u Konji. Zeničani su u Tursku otputovali kao zamjena reprezentaciji naše zemlje koja se priprema za Evropsko prvenstvo. U grupnoj fazi „Zenica 92“ je pobijedila reprezentaciju Turske s 3:0, mladu selekciju Iraka 3:0 i seniore Iraka sa 3:1, dok su u dramatičnom finala pobijedili Iran sa 3:2.


Nakon ovog velikog uspjeha zenički odbojkaši jučer su se vratili u Zenicu, i odmah po dolasku primio ih je načelnik općine Husejin Smajlović sa saradnicima. Predstavnici kluba su u razgovoru sa načelnikom iznijeli utiske koje nose iz ovog prijateljskog grada i prijateljske zemlje.  Za vrijeme boravka u Turskoj obavljena je ceremonija bratimljenje klubova „Konje“ i „Zenice 92“.  Zeničani će turskoj ekipi pružati stručnu pomoć jer je u ovoj zemlje razvoj sjedeće odbojke u ekspanziji, a zauzvrat predstavnici turske ekipe će pomagati zeničanima u materijalnom smislu. Također, dogovoreno je  da igrači oba kluba nastupaju na međunarodnim takmičenjima na dvojnu licencu.

Načelnik Husejin Smajlović je čestitao odbojkašima „Zenica 92“ na uspjehu i zahvalio im se što  u svijetu šire  lijepe vijesti o Zenici. Uz želje  da i dalje nastave  sa uspjesima, načelnik je obećao i konkretniju podršku ovom klubu .

(zenica.ba)

Čitano 3159 puta