20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 29 Oktobar 2011 00:29

Zrinjski 31 : Čelik 32 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukometcelikUokviru 8. kola Premijer lige za rukometaše večeras su odigrane tri utakmice, a u derbiju kola Čelik je u Ljubuškom savladao momčad Zrinjskog (32:31). Derbi kola opravdao je očekivanja, a nakon 60 minuta bespoštedne borbe slavili su gosti iz Zenice.

Zeničani su mnogo bolje otvorili susret i na odmor su otišli sa sedam golova viška (18:11), no u drugom dijelu bude se Plemići, te se ulazi u neizvjesnu završnicu u kojoj su se bolje snašli gosti. Zrinjski je ovaj susret kao domaćin igrao u Ljubuškom jer je kažnjen zbog incidenata na utakmici sa Krivajom.

Pročitajte izvještaj okoji nam je tokom noći dostavljen od RK Čelik

Kako su i obećali pred polazak u Ljubuški – igrači ,,Čelika'' su izvojevali novu pobjedu u prvenstvu Premijer lige BiH i zadržali vodeću poziciju na tabeli - pobijedili su opasnog  ,,Zrinjskog'', ne baš velikim, ali rezultatom ali dovoljnim za tri nova boda: ,,Zrinjski'' – Čelik 31:32 (poluvrijeme 11:18 za ,,Čelik).

,,Čelik'' je vodio čitavo vrijeme utakmice, rezultataom čak i sa 11 golova razlike, ali u drugom dijelu drugog poluvremena, ,,Zrinjski'' je ,,proradio'', kao da je izveo sasvim novu ekipu  i uz pomoć publike ozbiljno zaprijetio, čak i u jednom trenutku izjednačivši na 25:25! 

Tako su posljednje minute utakmice bile  za infarkta, uz žestoku borbu dva rukometna diva. Ipak, na kraju slavio je spretniji i sretniji  ,,Čelik'', koji je u svojim redovima imao dva izvrsna pojedinca – golgetera Davora Kadića sa čak 14 postignutih golova, te golmana Dragana Starčevića sa čak 23 odbrane! Dobro su igrali i ostali ,,Čelikovci'', posebno ,,dirigent'' Emir Šahinović, koji je postigao 6 golova,  Begagić je dao 4, a Dervenčić, Bajramović, Duvnjak i Lučić po dva gola. Još su u igru ulazili Edvin Begović i Goran Šarenac.

O ,,učinku'' sudjskog para Mladen Dragičević (Doboj) i Vladimir Križanec (Banja Luka) rećićemo samo sljedeće činjenice: za ,,Čelik'' su ,,svirali'' samo jedan penal, a za ,,Zrinjski'' čak sedam penala (od kojih je Starčević odbranio tri). Takođe, ,,Zrinjski'' je imao 4 minuta isključenja, a ,,Čelik'' duplo više – 8 minuta, u inače korektnoj i fer-plej utakmici.

Ipak – pravda i bolja ekipa su pobjedili i – eto ,,Čeliku'' tri nova boda i vodeća pozicija.

U sljedećem kolu ,,Čelik'' igra protiv RK Dervente kod kuće, ali će se to desiti tek za 15 dana, pošto je u narednu sedmicu prvenstvena pauza, zbog nastupa državne reprezentacije protiv Kipra, u okviru takmičenja za nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

-    Onako kako u posljednje vrijeme u kontinuitetu igraju desno krilo Davor Kadić i golman Dragan Starčević – zaslužuju da ih ,,osmotri'' selektor državne reprezentacije Dragan Marković i eventualno ih uključi u neke buduće reprezentativne cikluse okupljanja – kažu u RK ,,Čeliku''.
  

Čitano 3029 puta Zadnji put promjenjen subota, 29 Oktobar 2011 01:26