27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 21 Novembar 2011 01:56

RK Čelik: Šabanović se oporavlja Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

arenaKADETI  ,,ČELIKA'' SA BARCELONOM -  Uprava Rukometnog kluba ,,Čelik'', pored sjajnih rezultata u Premijer ligi BiH, veoma vodi računa i o podmlatku svog tima. Tako već sada čak pet juniora, zeničke djece,  nastupa za prvu ekipu ,,Čelika'' u Premijer ligi (Haso Ćosić, Anes Bečić, Amar Kobilica, Jasmin Beganović i Dženan Hodžić), a ,,Čelik'' ima i odličnu kadetsku ekipu koju vodi trener Seldin Rezvanović Seldo.

Da bi obezbijedila svojim budućim zvijezdama da ,,uživo'' vide nastup najboje svjetske rukometne velesile Barcelone, Uprava ,,Čelika'' je organizovala odolazak svojih kadeta na utakmicu u Sarajevo Bosna BH Gas – Barcelona. Evo imena jednog dijela odlične ekipe juniora  ,,Čelika'', koji će jedog danna zamijeniti sadašnje prvotimce u samom Klubu: Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić,  Emir Babić, Benjanim Karabegović, Ajdin Tufekdžić, Tarik Karalić, Haris Ćubara, Vedad Kadušić, Senad Saltaga i Adis Nurkanović.
-    Oduševljeni smo što smo vidjeli ekipu koju gledamo samo na televiziji i što smo se slikali sa Barceloninim zvijzadama. Ovaj događaj ćemo pamtiti čitav život i hvala našoj upravi što nam je ovo obezbijedila – kažu ,,Čelikovi'' juniori.

ŠABANOVIĆ U FEBRUARU

Postoperacioni oporavak najboljeg rukometnog golmana u Bosni i Herceghovini, vratara RK ,,,Čelika'', nakon operacije tetive,  Adnana Šabanovića teče u najboljem redu. To nam je rekao dr. Amir Salčin, dokrtor ,,Čelika'' i ortoped – specijalista zeničke kantonalne Bolnice, koji je operisao Šabanovića, ali i sam golman Šabanović. Oba su se našli na utakmici u Gračanici (Čelik-Gračanica 35:30).
-    Već sam počeo korsiti tretmane fizioterapeta i ostale upute dr. Salčina. Osjetim da sam svaki dan sve  bolje i da oporavak ide svojim ubrzanim tokom. Vjerujem da ću biti spreman za proljetni dio prevenstva, odnosno do februara naredne godine – ističe Šabanović,  koji ne propušta ni jedno kolo a da ne bude sa svojim drugovima - da ih bodri.
  

Čitano 3304 puta